Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la PSD, ca privatizarea Oltchim va fi reluata anul viitor, el spunand ca, dupa ce se va constata ca asa-zisul castigator nu a avut nici bani, nici intentia de a deveni actionar majoritar, statul va aproba un plan de masuri pentru combinat. 

Se pare ca Ponta nu a sunat sa-l felicite pe Dan Diaconescu, asa cum si-ar fi dorit proprietarul OTV in urma licitatiei pentru preluarea actiunilor combinatului Oltchim pe care a castigat-o vineri.

Premierul a declarat luni, raspunzand unei intrebari, ca privatizarea Oltchim va fi reluata la inceputul anului viitor, el precizand ca nu poate ramane statul actionar la combinat, fiind nevoie de un partener strategic puternic, transmite MEDIAFAX.

"Dupa ce se va constata ca asa-zisul castigator nu a avut nici bani, nici intentia de a activa ca actionat majoritar la Oltchim, Guvernul va aproba masurile pentru a mentine combinatul si pentru a intra intr-o procedura speciala prin care sa se salveze locurile de munca, urmand a se gasi un investitor serios", a mai declarat Victor Ponta.

"Ceea ce stiam cu totii, ca nu are niciun leu si nici cea mai mica intentia de a salva combinatul, s-a confirmat", a mai adaugat premierul, in legatura cu Dan Diaconescu.

Diaconescu a refuzat luni dimineata sa semneze contractul si sa plateasca cele 45 de milioane de euro promise deoarece "contractul este o batjocura", din care lipsesc numeroase elemente, a acuzat prezentatorul TV.

"Nu am putut semna acest contract, intrucat lipsesc clauze, prevederi si anexe, iar tot contractul este diferit fata de cel pe care l-am agreat cand am participat la privatizarea Oltchim", a declarat luni Dan Diaconescu, la iesirea din Ministerul Economiei, unde s-a intalnit cu reprezentantii OPSPI in vederea incheierii contactului de privatizare a Oltchim.

Diaconescu a adaugat ca avocatii sai au ramas in sediul Ministerului Economiei pentru lamurirea situatiei si ca dupa ce acest contract va fi incheiat el va vinde actiunile pe care le-a cumparat de la stat catre cetateni "probabil, la pretul de pe bursa".

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Diaconescu a mai spus ca termenul pentru semnarea contractului este de zece zile de la data adjudecarii licitatiei.

Citeste si: Ponta: Videanu, "hotul hotilor". El si Diaconescu incearca sa acopere fraudele PDL de la Oltchim


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.