Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, presedintele Consiliului Judetean Teleorman, s-a prezentat, joi, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), pentru a fi audiat in cazul privind referendumul. 

[UPDATE] Potrivit evz.ro, presedintele CJ Teleorman, Liviu Dragnea, este acuzat de:

- folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite,
- asociere pentru savarsirea de infractiuni,
- instigare la violarea prin orice mijloace a secretului votului de catre membrii biroului electoral al sectiei de votare ori de catre alte persoane
- instigare la promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului


[UPDATE] Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, presedintele Consiliului Judetean Teleorman, a declarat ca procurorii anticoruptie i-au adus la cunostinta "niste invinuiri" in cazul privind referendumul, el urmand sa revina" in urmatoarele doua saptamani" pentru a da o declaratie.

"Ceea ce am facut noi au facut toate partidele si fac tot timpul, pentru ca fiecare partid are dreptul legal sa primeasca informatii cu ceea ce se intamlpla de la membrii sai", a declarat Liviu Dragnea, transmite MEDIAFAX.

Principala acuzatie adusa de procurori ar fi ca "s-a asociat cu mii si zeci de mii de persoane pentru a asigura la vot o prezenta mai mare de 50 plus unu", la referendumul din 29 iulie 2012, a spus Dragnea, la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

"In cuvinte mai simple, eu sunt chemat la DNA, pentru ca alaturi de milioane de romani, am fost sa votez la referendum. Vreau sa transmit un semnal pentru toti colegii nostri ca sunt viu si nevatamat si vom merge inainte", a declarat Liviu Dragnea.

Secretarul general al PSD a precizat ca joi s-a prezentat la DNA, pentru a luat la cunostinta invinuierea prevazuta de articolul 13 din Legea 78/2000 privind fapte de coruptie si ca "in urmatoarele doua saptamani va reveni pentru a da declaratii in legatura cu aceasta acuzatie".

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Intrebat de jurnalisti daca acest dosar penal ar putea reprezenta o forma de razbunare a lui Traian Basescu, Liviu Dragnea a spus: "Este o certitudine asta".

In opinia sa, Dragnea nu a facut nimic gresit.


"Eu am condus o campanie in mod legal, in mod corect. Si eu am fost la vot, poate si dumneavoastra ati fost la vot. Doamne fereste sa nu va cheme si pe dumneavoastra", a spus zambind Liviu Dragnea, potrivit MEDIAFAX.

Liviu Dragnea, insotit de avocatul Marian Nazat, a spus ca nu stie in ce calitate a fost citat de procurori si nici daca este pentru cazul privind referendumul sau in alt dosar.

El a precizat ca va face declaratii la iesire.

In 14 august, Directia Nationala Anticoruptie informa ca procurorii fac cercetari in legatura cu organizarea si desfasurarea referendumului din 29 iulie, dar ca, avand in vedere stadiul anchetelor, nu poate furniza date suplimentare.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Citeste si: Liviu Dragnea, citat la DNA in cazul privind referendumul


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.