Guvernul a stabilit, sambata, ca alegerile parlamentare vor avea loc in 9 decembrie.

Potrivt MEDIAFAX, anuntul a fost facut de catre purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu, dupa sedinta de sambata a Executivului.

Zaharescu a precizat ca astfel zilele libere din preajma datei de 1 Decembrie, in care cetatenii pot fi plecati din localitatile de domiciliu, nu vor afecta participarea la vot.

"In urma unei discutii in sedinta de Guvern, s-a ajuns la concluzia ca 30 noiembrie este prima zi libera de Sf. Andrei, urmeaza 1 Decembrie, Ziua Nationala, este posibil ca foarte multi cetateni sa plece catre alte localitati. Alte localitati inseamna chiar si in judetul limitrof. Acei cetateni sunt obligasi sa voteze in circumscriptia in care sunt arondati si pentru a nu fi aceasta incurcatura s-a optat pentru data de 9, duminica in care nu este nimic altceva, decat toata lumea acasa", a declarat Andrei Zaharescu.

Acesta a precizat ca, in conditiile stabilirii datei de 9 decembrie pentru alegerile parlamentare, nu crede ca mai este valabila solicitarea premierului de a se discuta cu PDL pentru stabilirea alegerilor in data de 25 noiembrie.


De asemenea, potrivit realitatea.net, Ponta a tinut sa precizeze ca cei de la PDL nu au fost de acord cu desfasurarea alegerilor parlamentare in luna noiembrie.

"Eu sunt foarte nemultumit pentru ca, din pacate, avand o opozitie politica oarba, am ajuns in situatia in care cea mai proasta lege electorala posibila ramane in vigoare. Asa au vrut cei de la PDL. Tot cei de la PDL nu au fost de acord sa avem alegerile in luna noiembrie. Suntem obligati sa adoptam data de 2 decembrie. E o data rea. Ar fi fost mult mai bine sa fie pe 25 noiembrie. Haideti sa adoptam de principiu data de 2 decembrie. O sa il rog pe domnul ministru pentru Relatia cu Parlamentul sa aiba un dialog luni cu grupul PDL si poate ii convingeti ca e spre binele tuturor sa vina cat mai multi oameni la vot", a declarat Ponta la inceputul sedintei de guvern.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.