Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, sustine ca prin declaratiile si conflictele din ultimele zile, judecatorii Curtii Constitutionale si-au adus singuri un prejudiciu imaginii si credibilitatii institutiei. 
Conform hotnews.ro, Titus Corlatean spera "ca membrii si judecatorii CC sa inteleaga, in ultima inst ca si-au adus singuri un prejudiciu foarte serios imaginii si credibilitatii institutiei".

De asemenea, Ministrul Afacerilor Externe crede "cu tarie ca asa cum a fost construita, poate gresit, Curtea Constitutionala, ca institutie, incepand cu 1991, avand pana la urma un fundament politic de numire si de infiintare-nu uitati ca trei judecatori din noua sunt numiti, nu nominalizati, numiti de presedintele Romaniei, alti trei, de grupurile parlamentare politice din Camera Deputatilor si ultimii trei, din Senat. Cred ca ar trebui sa reflectam foarte serios la o reforma constitutionala de ansamblu, pe diferite alte domenii importante, dar inclusiv cu privire la modul de infiintare, de functionare a CC, in dorinta realmente de a garanta profesionalismul si independenta judecatorilor de la CC".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.