Traian Basescu a tinut joi seara o conferinta de presa in care a taxat guvernul USL pentru memorandumul privind actualizarea listelor electorale.

Basescu si-a inceput declaratiile dezvaluind, conform spuselor sale, motivul pentru care USL nu va reusi niciodata sa-l invinga:

"Astazi am sa va spun o mare taina. De ce USL nu o sa reuseasca sa ma bata niciodata. Pentru ca eu respect legea si atunci cand nu ma avantajeaza, iar ei nu respecta niciodata legea atunci cand nu-i avantajeaza, dar de multe ori nu o respecta nici cand ii avatajeaza, ceea ce arata ca sunt nepregatiti, adica nu stiu carte"

Traian Basescu a expus pe larg documentul care ar fi reprezentat "instructiuni" pentru primari si prefecti privind actualizarea listelor electorale permanente. Pentru Basescu, acest document reprezinta "certificarea oficiala ca USL incearca sa falsifice referendumul".

"Asa cum au vrut sa ascunda lovitura de stat sub votul referendumului, acum vor sa falsifice rezultatul referendumului sub semnatura acestor oameni din teritoriu", a acuzat Basescu.

Presedintele suspendat a mai sustinut ca Guvernul ar incerca sa-i "pacaleasca" pe cei din administratia locala, solicitand "liste cu rezidenti/domiciliati in strainatate".

"Aceste liste trebuie semnate de primari, secretari. (...) Incearca sa-si acopere ticalosia cu semnaturile unor oameni nevinovati. Acesti oameni, daca ar da curs, ar fi in situatia in care ar fi raspunzatori penal", a mai sustinut Basescu, citat de MEDIAFAX.

Documentul prezentat de Basescu, alaturi de alte acte incriminatorii, ar fi intrat in posesia sa prin intermediul unui angajat al trustului Intact.

"De la Antena 3 il am. Serios, cineva de la Antena 3 mi l-a dat. mai sunt si oameni care gandesc limpede la Antena 3. Memorandumul este semnat de Radu Stroe, Mircea Dusam, Mariana Cmpeanu, pentru VP un secretar de stat de la Justitie, Titus Corlatean si aprobat de Victor Ponta care spusese cu cateva minute inainte ca nu se face recensamant", a declarat Basescu.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.