Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni dimineata, intrebat ce va urma in continuare, ca CC ar trebui sa constate ca referendumul nu a fost validat.

Intrebat ce se va intampla in continuare, Blaga a spus ca in mod normal Curtea Constitutionala ar trebui sa constate ca referendumul nu poate fi validat, iar decizia CC ar trebui citita in plenul Parlamentului reunit.

El a spus ca ulterior presedintele Basescu se va intoarce la Cotroceni, iar criza politica trebuie sa ia sfarsit.

"Depinde de toti actorii politici ca tensiunea sa scada am vazut si m-am bucurat foarte mult de pozitia presedintelui si avem si pozitia noastra este aceeasi si noi dorim sa ne aseazm cu totii la masa si sa incercam sa calmam viata politica romaneasca", a precizat Blaga, citat de MEDIAFAX.

Traian Basescu a lasat sa se inteleaga in urma declaratiilor sale de duminica seara ca ar fi dispus sa colaboreze cu USL, cu conditia "sa-si fi invatat lectia".

Lectia invatata de USL pare sa fie ca "batalia pentru Romania continua", conform declaratiilor facute de premierul Victor Ponta.

"Batalia pentru Romania trebuie sa continue, pentru a raspunde milioanelor de romani. Vom utiliza toate mijloacele constitutionale si legale pentru a reprezenta poporul si pentru a arata ca lucrurile rele facute de regimul Basescu vor inceta. 8 milioane de romani au votat impotriva lui, practic Basescu nu mai e presedinte legitim. El vrea sa-si pastreze inca 2 ani privilegiile si imunitatea in fata Justitiei", a declarat Victor Ponta in cadrul conferintei de presa unde a prezentat pozitia USL fata de referendum.

Pe de alta parte, premierul a garantat ca decizia pe care o va lua Curtea Constitutionala in acest caz, de validare sau invalidare a referendumului, va fi respectata de guvern, relateaza hotnews.ro.

"Parlamentul Romaniei este institutia care a luat decizia de suspendare a lui Basescu. In mod sigur, Parlamentul prin cei doi presedinti isi va spune punctul de vedere in vederea adoptarii unei decizii de CCR. Decizia CCR va fi respectata si implementata de Guvern", a conchis Victor Ponta.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.