Premierul Victor Ponta le-a prezentat miercuri ziaristilor acreditati la Guvern presupusa vila in care ar urma sa se mute Traian Basescu cand nu va mai fi presedinte, situata pe strada Dante Alighieri din Bucuresti.

Ziaristii de la guvern au fost invitati sa-l insoteasca pe primul ministru intr-o vizita in Bucuresti, fara a li se spune care este motivul acestei deplasari.

"Basescu si-a pregatit vila asta special pentru el, in perioada 2010 - 2011, urmand sa se locuiasca in ea dupa ce nu va mai fi presedinte", a spus Victor Ponta, citat de hotnews.ro.

Potrivit primului ministru, RA-APPS a investit un milion de euro pentru renovarea acestei vile, care este dotata inclusiv cu piscina. Victor Ponta nu a prezentat dovezi legate de faptul ca presedintele si-ar fi pregatit aceasta vila pentru el.

"Eu ca prim-ministru nu voi semna ca acasa casa sa teraca la Basescu. Voi solicita un control si daca se va dovedi ca asa stau lucrurile (Traian Basescu) va trebui sa dea bani din buzunarul sau".

La scurt timp dupa mediatizarea subiectului, purtatorul de cuvant al lui Traian Basescu a transmis, printr-un comunicat de presa, o serie de precizari "referitor la acuzatiile false si nefondate" formulate de premierul Victor Ponta "cu privire la renovarea Vilei Dante care ar fi fost solicitata" de Traian Basescu.

"Domnul Traian Basescu, in calitate de presedinte al Romaniei, a locuit si locuieste in prezent la vila Lac 3", mentioneaza sursa citata de MEDIAFAX.

Bogdan Oprea precizeaza totodata ca "activitatile de renovare si amenajare a vilelor care sunt propritetate de stat sunt decise de Regia Autonoma - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS)".

De asemenea, in comunicat se arata ca "Traian Basescu nu a solicitat niciodata efectuarea vreunei lucrari de renovare sau amenajare a vilei Dante".

"Informatiile vehiculate si girate personal de prim-ministrul Romaniei, domnul Victor Ponta, reprezinta o diversiune, iar domnul Traian Basescu ii solicita acestuia sa prezinte public probele care dovedesc ca a solicitat lucrari de renovare sau amenajare a vilei Dante", a adaugat Oprea.

Citeste si:
Art Safari a deschis Muzeul secret din inima Bucureștiului
Art Safari a deschis Muzeul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.