Presedintele suspendat Traian Basescu a sustinut dreptul romanilor sa iasa la vot in ziua referendumului... pana acum.

Basescu a mers pana in punctul de a declara ca strategia PDL de a asigura invalidarea referendumului prin nerealizarea cvorumului este gresita si el nu o poate sustine.

Mai nou, Traian Basescu, a declarat luni ca "sunt foarte multe elemente care arata decizia USL de a frauda" referendumul si ca "exista riscul", daca in zilele urmatoare "nu se amelioreaza" situatia, sa ceara PDL sa nu fie reprezentat in sectiile de votare si sa "boicoteze total" referendumul.

PDL decide marti daca boicoteaza referendumul

"De ce sa cer eu electorilor mei, sau nu electorilor mei, acelora care din revolta nu vor sa valideze lovitura de stat, de ce sa le mai cer sa mearga la vot?", a spus Basescu, precizand ca este posibil ca inclusiv el sa nu participe la vot, relataza MEDIAFAX.

Basescu a recunoscut ca s-a razgandit avand in vedere disputa pe care a avut-o pe acest subiect cu PDL, dar in cele din urma argumentul partidului sau care l-a convins a fost "de ce sa respecte USL referendumul daca au incalcat atatea legi pana acum".

Traian Basescu a sustinut ca ramane "o oferta valabila" cea privind demisia sa din functie in schimbul modificarii Constitutiei pentru introducerea Parlamentului unicameral cu 300 de parlamentari, pana la alegerile parlamentare din aceasta toamna.

"Strategia PDL va fi, in final, de sabotare a referendumului. Dar ei nu-si permit o sabotare totala. Ar fi dezastruos ca la vot sa vina sapte milioane de oameni si 90% dintre acestia sa voteze impotriva ta", a declarat pentru realitatea.net analistul politic Cristian Pirvulescu.

Citeste si:
Basescu, relaxat: Categoric voi reveni la Cotroceni

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.