Invitat la un interviu, Victor Ponta si-a restabilit pozitia sa fata de coabitarea cu Traian Basescu: nu o poate accepta sub nicio forma.

"Nu vom coabita cu un presedinte ilegitim. Ce poti sa discuti cu un presedinte pe care poporul nu-l vrea in functie. El a declarat ca vrea sa se intoarca la Cotroceni. Noi ne dorim decizia populara. Sunt convins ca vor veni 9 milioane, daca nu vor veni, dar majoritatea va vota impotriva, va fi un presedinte ilegitim, ii vom cere demisia", a declarat Ponta pentru gandul.info.

Daca insa in urma referendumului, populatia va decide ca Basescu trebuie sa ramana presedinte, Ponta isi mentine pozitia. Ori guvernul, ori presedintele.

"Nu voi coabita cu Basescu. Daca va castiga, domnul Basescu va avea dreptul sa spuna cu cine doreste sa guverneze, eu voi considera ca Guvernul USL nu are legitimitate. Voi face ce decide poporul la vot. Daca poporul il vrea presedinte pe Traian Basescu, voi face ce zice poporul."

Premierul a pecizat ca in cazul unor alegeri prezidentiale organizate in septembrie sau octombrie, Crin Antonescu va fi candidatul USL.

Citeste si: Traian Basescu: Coabitarea este posibila


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.