Presedintele suspendat Traian Basescu a facut mai multe declaratii in emisiunea lui Dan Suciu pe Realitatea TV.

Basescu a declarat ca premierul Victor Ponta si presedintele interimar Crin Antonescu au fost respinsi ca parteneri de Europa, iar o ramanere a lor in functie dupa referendum ar insemna o Romanie izolata.

"Marea problema a cuplului Antonescu-Ponta este ca incearca sa infofoleasca problemele, iar cand se descopera ca ai mintit imaginea e degradata. Daca le spui care e problema te ajuta. Ne facusem o pozitie de oameni seriosi. Acum toata munca asta migaloasa s-a facut pulbere", a explicat Traian Basescu.

Basescu a repetat ca stie ca romanii sunt suparati pe el, dar in cazul in care romanii voteaza impotriva lui, iar referendum-ul va fi validat, el va "actiona conform legii", adica se va intoarce la Cotroceni.

Referitor la dosarele deschise impotrvia sa, Basescu a argumentat:

"Din cate stiu eu, nu am niciun dosar penal sau reclamatii penale. Dosarul casei din Mihaileanu a fost inchis pentru ca am dobandit apartamentul legal, iar la povestea flotei au fost 109 oameni inculpati, a existat un procuror care a refuzat sa semneze rechizitoriul. Dosarul este inchis si ei sunt nevinovati"

Presedintele suspendat a adaugat ca, in ciuda tuturor evenimentelor neplacute "coabitarea cu USL este in continuare posibila".

"Am crezut mult in coabitare. Dupa ce guvernul Ungureanu a piedut majoritatea in Parlament, am facut si incercarea coabitarii pentru a evita instabilitatea politica. Am avut convingerea ca va merge. A fost o campanie electorala locala in care n-am scos un cuvant, n-am avut reactii impotriva, am tolerat si plecarea la Consiliul European, si totusi s-a declansat suspendarea presedintelui"

Citeste si: Ponta: Nu voi coabita cu Traian Basescu

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.