Politica 8 Iulie 2012 22:45
Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat ca a depus la Curtea Constitutionala o cerere de solutionare a conflictului juridic cu Parlamentul pentru a nu fi acuzat sa nu si-a epuizat resursele constitutionale in disputa cu majoritatea parlamentarilor.

“Observ un salt calitativ apreciabil in clasa politica. V-as ruga sa va aduceti aminte ca in 2007 am fost suspendat cu 322 de voturi, iar astazi cu numai 256. Probabil ca as avea un al treilea mandat nu ar reusi suspendarea, dar sa vedem daca il termin si pe asta”, a glumit presedintele.

Basescu a afirmat ca in conformitate cu art. 146 lit e din Constitutia romaniei a depus o cerere de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala cu Parlamentul Romaniei. “Nu tin de scaun, dar ca si in 2007 cand am atacat hotarea de suspendare si acum am obligatia ca presedinte in functie sa epuizez toate solutiile constitutionale pentru a descrierea a unui abuz de acelasi timp ca in 2007. Nu vreau sa mi se reproseze ca nu am epuizat resurse constitutionale in disputa cu o majoritate politica care in mod abuziv a suspendat presedintele. Concluzia ramane aceeasi mergem la referendum, dar am obligatia sa fac acest lucru”, a declarat Traian Basescu, la cateva ore dupa suspendarea din Parlament.

Afla ce s-a intamplat in sedinta de plen a Parlamentului in care s-a decis suspendarea.

Presedintele suspendat a mai afirmat ca: “Marele argument al suspendacilor este legat de faptul ca nu mai am popularitate. Acest lucru nu justifica suspenadrea presedintelui care mandat fix de 5 ani in urma alegerilor”.

“Miezul acestei suspendari si a actiunii la CCR izvoraste din natura articolul 95 din constitutie care spune ca in cazul savarsirii unor fapte grave prin care incalca prevederile Constitutiei presedintele poate fi suspendat de birourile reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor. Nu exista nicio acuzatie legate de fapte, ci doar de declaratii in toate acuzatiile formulate de USL si sustinute de UNPR si UDMR. Formularea este de natura sa asigure stabilitate functiei de presedinte daca presedintele nu savarseste fapte grave, care inseamna abuze”, sustine Basescu.

Citeste si:
Măsurile fiscale propuse de Guvernul Ciolacu, analizate de CCR
Măsurile fiscale propuse de...

De asemenea, seful statului a reiterat afirmatii facuta anterior potrivit careia ii se imputeaza declaratii si nu fapte.

“In declaratiile care s-au facut astazi in parlament nu am gasit nicio acuzatie pentru fapte ale presedintelui, ci doar false imputari, false reprosuri care daca ar fi luate in consideratie de un presedinte ar face din acesta un presedinte mut care nu se implica, doar beneficiaza de avantajele functiei, nu isi asuma nimic, nu face declaratii. Presedintele ales nu poate fi mut, el are obligatia, in acceptiunea mea, sa isi asume si momentele dificile. Eu nu sunt un las”, a mai declarat Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.