Presedintele Traian Basescu si-a spus punctul de vedere in Parlament dupa citirea cererii de suspendare a USL.

Conform presedintelui, care a inceput sa vorbeasca de la ora 11, dupa ce Toni Grebla a terinat de citit cele 16 pagini ale cererii USL, exista patru motive majore ale intierii procedurii de suspendare: trei de fond si unul de conjunctura.

Primul este punerea sub controlul PNL si PSD al institutiilor statului. Al doilea obiectiv este subordonarea tuturor institutiilor statului sub partid. Cel de-al treilea obiectiv este nepunerea aplicarea a referendumului din 2009 in urma caruia poporul a votat in proportie de 85% pentru partidul bicameral si pentru 300 de parlamentari.

Conform lui Basescu, motivul de conjunctura ar fi ca "primul ministru pe care l-ati propus este cunoscut deja peste oceane ca ministrul copy... copy paste".

The Economist, despre Ponta: "My name is Paste. Copy Paste"

"Imi reprosati angajarea publica si declaratiile pe care le-am facut. Nu am vazut fapte incriminatorii, ci am vazut declaratii. Sunt la fel de liber ca orice politician sa fac declaratii. De cele mai multe ori declaratiile mele au fost expresia parteneriatului pe care l-am avut cu Guvernul, BNR si Parlamentul in momentele de criza", a declarat presedintele despre faptele incriminate in cererea USL.

Presedintele a facut o referinta fata de Dan Voiculescu, membru fondator al Partidului Conservator. "Unul din liderii spirituali ai liderilor USL, domnul Voiculescu" a afimat ca trebuie controlata justitia, seful statului precizand ca Parlamentul nu va putea intoarce institutiile la modul de supunere din 2000-2004.

"Sunt opt ani de cand, cu migala, cu perseverenta, s-a construit independenta justitiei fata de politic", a spus Basescu.

Basescu le-a multumit inca o data romanilor pentru suportarea crizei si a declarat despre sine ca a fost un politician cinstit cu romanii.

"Nu i-am mintit, nu i-am pacalit, le-am spus exact ce putea sa faca Guvernul pentru ei, dar nu pentru ca asa am gandit eu. Pentru ca ceea ce spuneam era rezultatul discutiilor cu Guvernul, cu Banca Nationala, cu Uniunea Europeana si cu Banca Mondiala. Era nevoie ca un politician sa aiba curaj sa se aseze alaturi de Guvern si sa le spuna romanilor care este realitatea."

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Traian Basescu si-a incheiat discursul reamintind de cele patru motive ale USL. De asemenea, presedintele a propus parlamentarilor daca nu ar dori ca in paralel cu referendumul pentru suspendarea presedintelui, sa organizeze un alt referendum privind instituirea parlamentului unicameral.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.