Suspendarea presedintelui Traian Basescu atarna de doar trei voturi in Parlament, insa daca procedura se amana pana la finalul sesiunii parlamentare, USL va avea nevoie de 11 voturi.

Numarul total de parlamentari este, in prezent, de 457, ceea ce inseamna ca majoritatea este de 229 de voturi. PSD are la Camera Deputatilor 96 de parlamentari, iar la Senat are 43, in timp ce PNL are la Camera 57 de parlamentari, iar la Senat are 30. In total, USL are 226 de parlamentari si mai are nevoie doar de trei voturi pentru suspendarea presedintelui.

Antonescu: Daca Hasotti nu e investit, il SUSPENDAM pe Basescu

Insa 17 parlamentari isi vor pierde mandatul la finalul sesiunii parlamentare, respectiv la sfarsitul lunii iunie, ca urmare a faptului ca au fost alesi in primari sau ca presedinti de consilii judetene, scrie realitatea.net. In urma acestei schimbari numarul total de parlamentari scade la 440, dintre care USL are 210, iar majoritatea devine 221.

Ponta: Suspendarea presedintelui este o tema foarte serioasa

Procedura de suspendare din functie a presedintelui tarii presupune ca, dupa ce masura este adoptata de Parlament cu votul majoritatii senatorilor si deputatilor, aceasta sa fie validata de populatie, printr-un referendum pentru demiterea sefului statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.