Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca daca presedintele Traian Basescu nu il va investi luni pe Puiu Hasotti la Cultura, fara nicio declaratie despre lucrarile acestuia, atunci va cere parlamentarilor PNL declansarea procedurii de suspendare a sefului statului.

De cate voturi are nevoie USL pentru a-l suspenda pe Basescu?

"Daca Basescu nu semneaza, luni, investirea lui Puiu Hasotti, voi cere parlamentarilor PNL initierea procedurii de suspendare", a anuntat Antonescu.

Traian Basescu poate fi suspendat mai usor

Liderul liberal a mai spus ca luni, la ora 19.00, presedintele il va investi in functie pe Puiu Hasotti. El a precizat ca Basescu trebuie sa invete sa fie un presedinte care respecta Constitutia, altfel, nu va mai fi presedinte, potrivit MEDIAFAX.

Presedintia: Solicitarea lui Basescu legata de Hasotti, justificata de CC

"Nici noi si nici premierul Ponta nu suntem dispusi sa ii mai permitem lui Basescu injosirea acestor oameni politici", a precizat Antonescu.

Joi, presedintele Traian Basescu i-a cerut premierului Victor Ponta, intr-o scrisoare, ca ministrul desemnat al Culturii, Puiu Hasotti, sa declare pe propria raspundere ca teza de doctorat a acestuia si celelalte opere stiintifice nu constituie plagiat.

Guvern: Conditionarea numirii lui Hasotti la Cultura, un abuz

Replica lui Victor Ponta a fost ca accepta cererea presedintelui Traian Basescu in cazul ministrului desemnat al Culturii, Puiu Hasotti, daca seful statului ii va indica temeiul legal al acestei solicitari.

Citeste si
Ponta: Suspendarea presedintelui este o tema foarte serioasa


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.