Victor Ponta a declarat ca salariile bugetarilor vor fi scazute din nou in 2013, daca va avea loc o crestere anul acesta.

Basescu este convins: Bugetarii isi vor primi banii inapoi

Desi va sustine cresterea salariala daca va fi propusa in Parlament,
Victor Ponta este de parere ca intentia lui Basescu de a majora salariile va atrage dupa sine o noua taiere a platilor bugetarilor, anul viitor. Daca nu se vor crea noi locuri de munca, aceste salarii nu vor putea fi platite in 2013.

Ponta prefera reducerea CAS in locul maririlor salariale pentru ca acest lucru aduce bani la buget, locuri de munca si se aplica si la bugetari si la privat.

"Nu ne opunem cresterilor salariale, dar eu vreau sa fim cinstiti si cred ca trebuie sa fim corecti, deoarece oamenii au fost atat de mintiti de Basescu. De aceea, eu vin si va spun ca banii astia nu produc alti bani", a completat copresedintele USL, potrivit evz.

Revenirea bugetara de la vara: Pensii nu, salarii poate

Chiar daca majorarea va fi de numai 16%, bugetarii nu vor putea recupera sporurile pierdute.

"Si daca se dau cei 16%, nu se recupereaza inflatia si nu se recupereaza nici sporurile, salariul al treisprezecelea, primele. Fiecare bugetar a pierdut in jur de 40% din veniturile pe care le avea in 2010, daca ii dam 15% nu putem sa spunem ca i-am dat tot inapoi, e pacaleala asta", a incheiat Ponta, potrivit realitatea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.