Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca o discutie privind cresterea cu 5% a pensiilor si salariilor nu a avut loc intre Guvern si institutiile financiare internationale, anuntul reprezentand o promisiune electorala a PDL.

"Am intrebat daca cresterea de 5% a pensiilor si salariilor, anuntata de PDL, a fost discutata. Rasunsul a fost «Nu». (...) A fost o simpla promisiune electorala a celor de la PDL", a spus Ponta, dupa intrevederea cu reprezentantii delegatiei FMI, BM si CE.

El a aratat ca, din punctul de vedere al partenerilor internationali, dupa luna iunie, in functie de cum vor evolua lucrurile, se poate discuta despre o asemenea crestere. "Cei de la FMI au spus ca «nu s-a discutat cu noi». Daca banii existau in buget, existau si acum o luna, cand s-a facut bugetul. In iunie, daca vor fi conditii extraordinare, daca va descoperi Guvernul bani, undeva, ascunsi, putem discuta, dar pana in iunie nu", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a subliniat ca Legea responsabilitatii fiscale prevede clar ca in anul electoral nu este permisa cresterea pensiilor si a salariilor, iar fondul de salarii nu poate fi majorat prin rectificari bugetare. "Domnul Franks a spus ca ei tin la respectarea acestei legi. E un raspuns diplomatic, dar clar", a spus Ponta.

Liderul PSD a spus ca, din punctul de vedere al USL, prima masura care ar trebui luata de Guvernul actual s-ar referi la reducerea CAS, respectiv la reducerea taxarii muncii, care, fiind ridicata, impiedica firmele private sa creeze noi locuri de munca, el aratand ca aceasta abordare este impartasita si de parteneri internetionali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.