Premierul Emil Boc a fost mandatat de conducerea coalitiei sa negocieze cu FMI cresterea pensiilor si salariilor, din luna aprilie, a anuntat prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde.

"Astazi, membrii conducerii coalitiei l-au mandat in clar pe domnul prim-ministru sa negocieze cu FMI, delegatia FMI de la Bucuresti, marirea, din aprilie, a salariilor si pensiilor", a anuntat Frunzaverde, dupa sedinta de luni dimineata a coalitiei de guvernare, potrivit MEDIAFAX.

Dupa ce a facut aceasta declaratie, Frunzaverde a fost intrebat daca exista bani pentru aceste mariri si de unde vor fi luati. "Da, din buget", a raspuns Sorin Frunzaverde, inainte de sedinta BPN al PDL.

Ministrul Muncii: Nu vom sti mai devreme de aprilie

"Un raspuns clar am putea avea in luna aprilie. Nu pot sa spun in acest moment daca avem resursele necesare, in aprilie vom vedea exact care este situatia (...) Nu vom sti mai devreme de luna aprilie (...) daca nu sunt bani nu putem face majorari", a declarat ministrul Muncii, Sulfina Barbu, potrivit EVZ.

Ministrul a subliniat ca banii pentru transa de 5% este deja in buget, insa majorarile pentru pensii si salarii vor fi mici.

Sindicalistii sunt sceptici

Presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin, a apreciat, luni, ca declaratiile ministrului Muncii, Sulfina Barbu, privind o posibila indexare a salariilor si a pensiilor cu maximum 5% sunt "mai mult decat optimiste" si s-a aratat neincrezator in ele.

"Nu cred intr-o indexare a pensiilor si a salariilor. Resursele sunt extrem de limitate, daca reusim sa castigam un tempo in relatia cu FMI si Comisia Europeana vom avea garantia ca pot fi introduse intr-un acord suplimentar masuri care pot beneficia de finantare indiferent de ce se va intampla politic, Romania va avea in domeniul muncii masuri clare, finantate, sustenabile", a spus Costin, conform Wall-Street.ro.

Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.