Fostul premier Adrian Nastase a precizat intr-o declaratie oficiala legata de condamnarea sa in Trofeul Calitatii ca acest dosar este o chestiune murdara, iar decizia luata de ICCJ are in mod categoric un fundament politic.

“In acest dosar DNA a propus 970 de martori ai acuzarii, mie mi s-au aprobat 5 martori. In acest dosar am fost acuzat ca in 2004 campania electorala a fost efectuata de catre mine si de catre sotia mea si nu este adevarat ca s-ar fi ocupat si alte companii. Am fost acuzat ca am gandit trofeul calitatii ca un vector de finantare a campaniei electorala. O minciuna!”, a declarat Nastase.

El a mai afirmat ca daca ar fi fost achitat si in acest dosar, dupa decizia din dosarul “Matusa Tamara”, concluzia pentru unii ar fi desfiintarea sau demiterea intregii conduceri a Directiei Nationale Anticoruptie.

“O achitare in cel de-al doilea dosar ar fi fost devastatoare. Este clar ca este vorba de o decizie politica, o decizie murdara, o decizie data intr-un moment in care Traian Basescu este plecat din tara si pentru a acoperi nemultumirea oamenilor fata de puterea politica. Probabil ca era nevoie in acest moment si pentru raportul MCV pentru o misiune de credibilizarea a DNA-ului, care in masura in care se pronunta achitarea mea in acest al doilea dosar concluzia pentru unii ar fi desfiintarea sau demiterea intregii conduceri”, a spus fostul prim-ministru.

Nastase este convins ca la recurs decizia va fi anulata
si precizeaza ca ii pare rau pentru cei care au fost condamnati odata cu acesta.

“E o chestie murdara, care nu ne duce inainte, ci ne duce inapoi in vederea actiunii politice si care are ramificatii si in zona justitiei”, a mai declarat Adrian Nastase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.