Fostul premier Adrian Nastase a fost achitat, joi, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru faptele de coruptie imputate de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Fostul premier Adrian Nastase a declarat ca decizia instantei de a-l achita in dosarul "Matusa Tamara" incheie un capitol neplacut din viata sa publica, care a inceput in 2006 si a dus la decizii nedrepte, respectiv ceea ce s-a intamplat la hotelul Confort si la demisia de la Camera.

  • "Decizia de azi imi arata ca s-a incheiat un capitol extrem de neplacut din viata mea publica, un capitol care a inceput in 2006, care a dus la niste decizii neplacute - nedrepte le-am considerat atunci si le consider si acum, dar le-am luat ca atare - si la ceea ce s-a intamplat la hotelul Confort si la demisia din functia de presedinte al Camerei", a spus Nastase.

El a subliniat ca, intr-un fel, dosarul "Matusa Tamara" si-a produs efectele inca de acum cinci ani.

"Ceea ce s-a intamplat azi si verdictul care a fost dat pe baza probelor din dosar arata ca judecatorii au citit cu adevarat dosarul, spre deosebire de unii dintre cei care doar l-au comentat", a mai spus Nastase.

Fostul premier a precizat ca dosarul a pornit de la un denunt al lui Genica Boerica, care era in inchisoare de pe vremea cand el era prim-ministru si care a fost adus la DNA, unde a facut un denunt.

"Pe baza acestui denunt el a fost eliberat din inchisoare, si in testul poligraf s-a vazut foarte clar ca are un comportament simulat intr-un dosar in care nu exista probe, care se bazeaza doar pe niste chestiuni care tin de incercari, sugestii de analiza logica, exercitii de logica. Rechizitoriul respectiv nu putea sa convinga, iar probatoriile toate au fost in sensul unei achitari", a subliniat Nastase.
Nastase, achitat

Directia Nationala Anticoruptie contesta decizia de achitare a fostului premier Adrian Nastase si a celorlalti doi inculpati din cazul "Matusa Tamara", la completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

In acelasi dosar au fost achitati si Ioan Melinescu si Ristea Proboi, pentru complicitate la fapte de coruptie.

Decizia poate fi contestata la completul de cinci judecatori al ICCJ, informeaza MEDIAFAX.

Citeste si:
Donald Trump a fost achitat de Congresul SUA. Care vor fi consecințele
Donald Trump a fost achitat...

Inalta Curte de Casatie si Justitie a incheiat in 24 noiembrie cercetarea judecatoreasca in cazul "Matusa Tamara". Instanta anunta atunci ca in 7 decembrie se va pronunta asupra acuzelor aduse de catre Directia Nationala Anticoruptie fostului premier Adrian Nastase, consilierului acestuia Ristea Priboi si fostului sef al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB) Ioan Melinescu.

In 7 decembrie, instanta a amanat pentru 15 decembrie pronuntarea in acest dosar.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, ca este convins ca instanta il va achita pe Adrian Nastase in dosarul "Matusa Tamara", el precizand ca intreg partidul il apreciaza pe fostul premier si este alaturi de el.

"Eu nu-mi pun problema ca Adrian Nastase nu va fi achitat maine. Sunt convins ca instanta maine il va achita. Am toata speranta ca instanta a inteles ca este un dosar politic si sunt alaturi de Adrian Nastase", a precizat Dragnea.

Citeste si:
Rares Bogdan, catre Nastase: Sa va faceti timp si sa mai dati cate...
Rares Bogdan, catre Nastase:...

Hotararea din acest proces va fi prima din cele trei cazuri diferite justitiei de catre DNA in care este acuzat Adrian Nastase, fost prim-ministru si fost presedinte al Camerei Deputatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.