Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, ca USL ii va sprijini pe profesionistii din sanatate, educatie si cultura care au fost inlaturati "pentru ca nu au ascultat orbeste ordine", adaugand ca alegerea intre un profesionist ca Raed Arafat si un "politician corupt" ca Traian Basescu este "simpla".

"Vreau in numele USL sa exprim sprijinul total pe care Uniunea il va acorda profesionistilor din domeniile esentiale ale vietii sociale, ma refer la sanatate, educatie, cultura. Un sprijin pentru profesionisti si impotriva politicienilor incompetenti si corupti care iau decizii. Ca sa fiu si mai concret, intre un profesionist ca dr. Raed Arafat si un politician incompetent si corupt ca Traian Basescu, alegerea noatra si a oricarui roman e foarte simpla. Din pacate, sunt multe alte cazuri in ultimii ani de oameni profesionisti (...) care au fost inlaturati pentru ca nu au executat orbeste ordine absurde primite fie de la Traian Basescu, fie de la Emil Boc, fie de la alt politician aflat la putere", a spus Ponta, citat de MEDIAFAX.

El a afirmat ca optiunea USL este de a-i sprijini pe acesti profesionisti in "batalia pe care o dau cu politicienii corupti si incompetenti", acestia urmand sa primeasca o oferta de a se alatura Uniunii dupa alegerile din noiembrie 2012, fara a fi inregimentati politic.

"Dr. Arafat si multi alti oameni din sanatate si educatie care au parasit aceste sisteme in ultima perioada vor primi o solicitare de la viitorul Guvern pentru a incerca sa reparam ceea ce s-a stricat si se strica in acesti ani", a mai spus Ponta.

Liderul PSD a declarat ca Traian Basescu si Emil Boc doresc o "privatizare totala" a sistemului de sanatate pentru a trece in "maini private" 4,5 miliarde de euro, suma reprezentand bugetul Casei de Asigurari de Sanatate pe anul 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.