Subsecretarul de Stat "nu este de acord cu punctul de vedere al ministerului Sanatatii".

In conferinta de presa de marti unde si-a prezentat oficial demisia, Raed Arafat a precizat ca desi colegii il sfatuiesc sa ramana in sistem pentru a-l apara din interior, nu poate sa-si compromita pozitia din moment ce "unii dintre cei care au scris Legea Sanatatii nu stiu ce se va intampla cu Urgentele".

"Parerea mea este ca e un moment in care daca nu sunt de acord cu punctul de vedere oficial al ministerului, atunci trebuie sa plec. Eu nu sunt de acord cu punctul de vedere oficial al ministerului in privinta serviciului de urgenta din moment ce orice control asupra sistemului va disparea", si-a motivat Arafat decizia.

"Nu pot sa spun ca sistemul actual e perfect, insa este un sistem pentru care multi din alte tari avansate ne-au laudat.", a adaugat fostul subsecretar de stat.

La scurt timp dupa aceste declaratii ale lui Raed Arafat, premierul Emil Boc a semnat demisia fostului Subsecretar de Stat.

Decizia de a demisiona vine in urma disputelor lui Raed Arafat cu presedintele Traian Basescu si cu oficiali din Ministerul Sanatatii pe tema Legii reformei in Sanatate. Subsecretarul se afla in direct luni seara pe postul Realitatea, cand Traian Basescu a intervenit in direct pentru a furniza corectii.

"Vreau sa-l atentionez pe domnul doctor Arafat ca acest proiect de lege este pentru discutat, de asta a fost lansat in dezbatere publica, cea mai corecta abordare este sa se prezinte la ministru cu observatiile dansului si nu sa creeze o psihoza publica, ca acest guvern ticalos vrea sa distruga sistemul de ambulanta, sa-l dea la niste golani privati", a concluzionat seful statului.

Se pare ca Raed Arafat nici in randul colegilor sai nu a gasit sustinere. Liderul PDL Ioan Oltean a declarat ca este "inadmisibil" ca un membru al actualei guvernari sa exprime pareri contrare politicilor Guvernului. Prin urmare, crede Oltean, Arafat ar trebui sa demisioneze.

Citeste si:
Epidemie de rujeolă la nivel național! Măsurile impuse pentru...
Epidemie de rujeolă la nivel...

Intrebat despre o eventuala demisie a lui Raed Arafat, ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, a spus: "E o decizie a domnului Arafat, respect decizia dansului. Este un coleg foarte bun, cu experienta (...). De fiecare data cand am discutat despre medicina de urgenta din noul proiect, si-a exprimat ingrijorarea, am incercat sa il linistesc, dar nu am reusit".

Cat priveste un inlocuitor al doctorului Arafat, Tudor Ciuhodaru a fost chemat cu CV-ul la Ministerul Sanatatii si la Cotroceni pentru a vorbi despre experienta sa in medicina de urgenta. Ritli Ladislau a declarat apoi ca Ciuhodaru va primi functia de consilier onorific.

Proiectul Legii Sanatatii, aflat la baza conflictului, tocmai a trecut prin etapa dezbaterilor publice. Urmeaza ca pana la mijlocul lunii februarie Ministerul sa se consulte cu asociatiile de medici si de pacienti conform calendarului postat pe site-ul institutiei.

Citeste si Tot ce trebuie sa stii despre noua Lege a Sanatatii

Citeste si:
Explozii uriașe la o stația GPL din Crevedia. O persoană a decedat
Explozii uriașe la o stația...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.