Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj Radu Bica, suspendat din functie in urma arestarii preventive, si femeia de afaceri Aspazia Droniuc au fost trimisi in judecata, vineri, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Cluj, pentru fapte de coruptie.

Vasile Radu Bica este acuzat de luare de mita, iar Aspazia Dronciuc, asociat al SC Frarom Import Export SRL Cluj Napoca, de dare de mita.

Potrivit rechizitoriului DNA, in cursul lunii octombrie 2011, inculpatul Bica Radu Vasile, in calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj, a acceptat promisiunea inculpatei Droniuc Aspazia de a-i remite suma de 20.000 de euro pentru a-i furniza acesteia informatii legate de viitoarea licitatie ce urma a fi organizata de societatea Cluj Arena pentru asigurarea mentenanta pe anul 2012 la stadionul Cluj Arena.

Radu Bica a fost suspendat de la CJ Cluj

Consiliul Judetean Cluj are o participare de 90% la societatea Cluj Arena, firma care este condusa de Plenul Consiliului Judetean Cluj din care face parte de drept si inculpatul Bica Radu Vasile in virtutea functiei sale de vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj. Societatea comerciala a inculpatei Droniuc Aspazia are ca principal obiect de activitate servicii de mentenanta, iar contractul pe care dorea sa il obtina viza servicii cum ar fi electricitatea, asigurarea cladirii, intretinerea gazonului,etc.

Informatiile legate de aceasta licitatie ii erau necesare inculpatei Droniuc Aspazia, intrucat ii asigurau un avantaj fata de alti potentiali ofertanti si ii facilitau castigarea licitatiei, scrie MEDIAFAX.

Din suma de 20.000 de euro,in 31 octombrie 2011, inculpatul Bica Radu Vasile a primit efectiv 43.000 lei, echivalentul a 10.000 de euro, in scopul mentionat mai sus. Cu aceasta ocazie, procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante.

In 1 noiembrie 2011, Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea preventiva a inculpatului Bica Radu Vasile pe un termen de 29 de zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.