Prefectul judetului Cluj, Florin Stamatian, a emis ordinul de suspendare din functia de vicepresedinte a Consiliului Judetean a lui Radu Bica, dupa ce a primit de la Inalta Curte de Casatie si Justitie deizia de respingere a recursului facut de Bica la masura arestarii preventive.

Ordinul prefectului este asteptat sa ajunga, joi, la Consiliul Judetean Cluj, urmand ca plenul institutiei sa ia act de suspendare si sa decida ce se va intampla in continuare.

"Asteptam in cursul zilei de joi sa primim ordinul prefectului de suspendare a lui Radu Bica din functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj. Ordinul va fi transmis plenului CJ care va lua act de suspendare si va decide ce se va intampla mai departe", a declarat purtatorul de cuvant al CJ Cluj, Victor Popa.

Consilierii judeteni ar putea decide, in urmatoare sedinta, numirea unui membru din randul lor ca vicepresedinte al CJ Cluj in locul lui Radu Bica, transmite MEDIAFAX.

Radu Bica a fost exclus din PDL dupa arestarea preventiva si, prin urmare, isi pierde mandatul de consilier judetean, locul sau urmand sa fie luat in CJ Cluj de un membru PDL aflat pe lista de consilieri judeteni, respectiv presedintele organizatiei PDL din comuna Mica, Petru Man.


In 31 octombrie, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj Radu Bica, a fost retinut de procurorii DNA, in urma unui flagrant delict, si apoi arestat preventiv, fiind acuzat de luare de mita. Ulterior, Bica a facut recurs la decizia arestarii preventive, iar, in 11 noiembrie, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au respins contestatia acuzatului.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.