Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, ar fi primit 4.000 de euro pentru fiecare spatiu pentru care municipalitatea aloca autorizatie pentru vanzatorii de pepeni, dar si produse agricole, se arata in motivarea deciziei de arestare a edilului, emisa de Curtea de Apel Cluj.

"Din actele premergatoare efectuate in cauza rezulta ca, pentru emiterea acestor autorizatii, faptuitorul Apostu percepe «taxe» in bani si produse de la faptuitorul S. M., asociat al SC. C. A. A. I. E. SRL D., judetul Dolj, liderul/reprezentantul producatorilor agricoli. Astfel, s-a stabilit ca acesta din urma colecteaza de la fiecare producator suma de 4.000 de euro pentru fiecare locatie pentru care i se aloca autorizatie, sumele colectate, alaturi de produse agricole, fiind remise lui Sorin Apostu", se arata in motivare.

In acest sens, se arata ca, in 16 iunie 2011, Primaria municipiului Cluj Napoca, sub semnatura lui Apostu, a eliberat, pentru anul in curs, 26 de autorizatii de comercializare stradala (in principal pentru pepeni).

  • Asigurarile RATUC

Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, ii spunea femeii de afaceri Aspazia Droniuc, care ii ceruse sprijinul pentru a obtine contractul de asigurare a masinilor de transport in comun din municipiu si pentru anul 2012, ca "totul va fi ok", se arata in motivarea deciziei de arestare data de CA Cluj.

Noi dezvaluri in dosarul lui Sorin Apostu

Conform motivarii sentintei prin care Sorin Apostu a fost arestat, facuta publica de Curtea de Apel Cluj, primarul ii promitea Aspaziei Droniuc ca va obtine contractul de asigurare a masinilor de transport in comun ale RATUC pentru 2012, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Judecatorii au retinut, de asemenea, in sprijinul acuzarii, declaratia data de Aspazia Droniuc, care a aratat ca, pentru incheierea contractului de asigurare a parcului auto al RATUC Cluj-Napoca, pentru anii 2009-2010-2011, a apelat la sprijinul si influenta lui Sorin Apostu, care, pentru ajutorul dat, i-a pretins sume de bani.

De asemenea, Droniuc a aratat ca, la intelegere cu Sorin Apostu si cu Monica Apostu, a convenit ca furnizarea banilor sa se faca mascat, prin contracte de consultanta juridica incheiate intre cabinetul de avocatura Monica Apostu si societatea sa, G. F (n.r. - SC Groupe Frarom Agent de Asigurari SRL), contracte in baza carora, in perioada 2009-2011, a virat in contul cabinetului peste 200.000 de lei.

Citeste si:
Lidia Buble, condamnată definitiv la închisoare cu suspendare....
Lidia Buble, condamnată...

Droniuc a sustinut ca, in schimbul acestor bani, nu a primit nicio consultanta juridica si nici nu a fost cazul, banii reprezentand in realitate obiect al infractiunii de coruptie.

De asemenea, potrivit declaratiilor Aspaziei Droniuc, in situatia in care pe parcursul anilor 2010-2011 societatea sa a avut nevoie de serviciile unui avocat, a apelat la alte cabinete de avocatura.

"Tot astfel, Droniuc a aratat ca, in cursul lunii octombrie 2011, a apelat din nou la sprijinul lui Sorin Apostu, urmarind obtinerea contractului de asigurare cu RATUC pentru anul 2012, inculpatul promitandu-i: «Totul va fi ok, vom merge in continuare ca si pana acum»", se arata in motivare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.