Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, lider al filialei municipale a PDL, a fost retinut, miercuri seara, pentru 24 de ore, sub acuzatia de luare de mita, urmand ca joi sa fie dus la Curtea de Apel cu propunerea de arestare preventiva.

Avocatul Gheorghita Mateut a declarat, la iesirea de la DNA, ca primarul Sorin Apostu este acuzat de luare de mita.

Potrivit avocatului, in acest dosar a fost pusa sub invinuire si sotia primarului, Monica Apostu, potrivit MEDIAFAX.

Procurorii DNA au facut verificari, miercuri, la Primaria Cluj-Napoca, ei solicitand documente legate de licitatiile derulate de aceasta institutie in ultima perioada, au declarat surse judiciare.

Primarul din Cluj-Napoca a fost dus, miercuri dupa-amiaza, de la Primarie la DNA Cluj pentru audieri, potrivit unor surse judiciare, dupa ce au fost facute verificari la locuinta primarului, la sediul Primariei si la cabinetul de avocatura al sotiei edilului, Monica Apostu.

Apostu, a iesit, miercuri, in jurul orei 16.00, din biroul sau, insotit de doi anchetatori, si a urcat la etajul Primariei, iesind pe o alta usa decat cea principala..

El s-a urcat intr-o masina insotit de anchetatori si s-a indreptat, potrivit unor surse judiciare, catre sediul DNA Cluj, unde ar urma sa fie audiat.

Pe de alta parte, mai multi angajati ai Primariei au scos din cladire teancuri de dosare pe care le-au dus la o masina a anchetatorilor.

  • Si sotia lui Apostu este implicata

Potrivit unor surse judiciare, la biroul Monicai Apostu, sotia primarului din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, se afla procurori anticoruptie care verifica documente si calculatoare.

Monica Apostu are un cabinet de avocatura in centrul municipiului Cluj-Napoca, in apropierea Palatului de Justitie. Potrivit declaratiei de avere completata in 6 iunie 2011 de catre primarul municipiului Cluj-Napoca, sotia sa, Monica Apostu, a obtinut in calitate de avocat un venit anual mai mare decat al sotului sau, si anume 269.475 lei, in timp ce edilul a obtinut ca primar un venit anual de 43.847 lei, iar ca profesor universitar la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca un venit anual de 32.849 lei.

Citeste si:
Kim Kardashian, achiziție neașteptată la o licitație. Vedeta a...
Kim Kardashian, achiziție...

Conform aceleiasi declaratii de avere postata pe site-ul Primariei Cluj-Napoca, Sorin Apostu are un teren agricol de 6.03 hectare in localitatea mureseana Cristesti, un apartament de 35 de metri patrati in Cluj-Napoca, pe care l-a cumparat in 2003 impreuna cu sotia sa, o casa de locuit tot in Cluj-Napoca, de 185 de metri patrati, mostenita de catre sotia sa Monica Apostu, in 1996, o alta casa de locuit de 100 de metri patrati, donatie din anul 1990, in Focsani, si o casa de vacanta de 98 de metri patrati, in Campenesti, Apahida, impreuna cu sotia sa, construita in 2008.

Primarul Sorin Apostu mai detine un autoturism Audi A4, fabricat in 2008.

Purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX ca miercuri dimineata, la Registratura Primariei a fost inregistrata o cerere de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin care se solicitau mai multe documente de la mai multe directii din cadrul institutiei, fara a preciza despre ce fel de acte este vorba.

Citeste si:
Enigma din Sectorul 4: Bolarzi albi noi, înlocuiți după câteva...
Enigma din Sectorul 4:...

Buzatu a adaugat ca, potrivit procedurii, directiile de la care s-au solicitat acte vor formula raspunsuri, care vor fi adunate intr-un document final care va fi trimis Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ea a afirmat ca asemenea cereri sunt uzuale, numai in 2011 Primaria Cluj-Napoca primind peste 170 de astfel de solicitari de la parchetele din tara.

  • DNA a facut verificari acasa la Sorin Apostu

Mai multe perchezitii au loc, miercuri, la locuinta primarului din Cluj-Napoca, Sorin Apostu.

Pechezitiile la locuinta primarului Sorin Apostu au loc dupa ce actiuni similare au fost facute miercuri dimineata si la sediul Primariei Cluj-Napoca.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj Radu Bica a fost retinut, in urma cu o saptamana, de procurorii DNA Cluj, pentru luare de mita, in urma unui flagrant. Radu Bica ar fi primit mita de la Aspazia Droniuc, care detine doua firme in Cluj-Napoca, pentru informatii legate de licitatia privind incheierea unui contract de mentenanta la Cluj Arena.

Citeste si:
Răsturnare de situație! Afaceristul din Cluj și-ar fi înscenat...
Răsturnare de situație!...

El a fost prezentat a doua zi, Curtii de Apel Cluj, cu propunere de arestare preventiva si a declarat, inainte de a intra in sala de judecata, ca este nevinovat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.