Presedintele PSD, Victor Ponta, a sustinut, vineri, intr-o conferinta de presa, ca declaratiile presedintelui Traian Basescu legate de proiectul Rosia Montana sunt o incercare de a-si proteja sponsorii din campania electorala.

Ponta a evitat sa se pronunte pe fond asupra oportunitatii proiectului Rosia Montana, afirmand ca mai intai Gold Corporation ar trebui sa faca publice sponsorizarile acordate unor persoane politice si unor publicatii.

"Ca si in 2004, Traian Basescu isi protejeaza sponsorii din campanie, impotriva intereselor Romaniei. Cred ca mai intai trebuie sa discutam despre transparenta fondurilor Gold Corporation pentru a sponsoriza persoane politice si mass-media. Gold Corporation ar trebui sa faca publice toate persoanele politice, fie ca sunt de la PSD, PNL sau PDL, pe care le-a sponsorizat, pentru ca la Basescu stim sigur ca a fost, probabil si la Roberta Anastase.


Altminteri, riscam sa avem in Romania cel mai grav caz de lobby si coruptie politica", a sustinut Ponta.

Presedintele PSD a mai spus ca "un semn de intrebare" legat de finantarile politice ale corporatiei este si ca unii consilieri politici ai lui Traian Basescu, printre care Tal Silberstein si Dan Andronic, colaboreaza cu Gold Corporation. scrie MEDIAFAX.

"Ca de fiecare data, Traian Basescu se gandeste doar la buzunarele sale si niciodata la interesele Romaniei", a mai afirmat Ponta.

Intrebat daca el sprijina sau nu continuarea exploatarii la Rosia Montana, Ponta a raspuns: "Dupa ce aflu cati politicieni si cate ziare plateste Gold Corporation, pot sa imi fac o parere".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.