Coalitia a decis, in sedinta de luni, majorarea salariilor bugetarilor de la 1 octombrie, a declarat, pentru "Gandul", Varujan Pambuccian, liderul grupului minoritatilor nationale, precizand ca s-a discutat despre un procent de 5%.

Pambuccian a precizat ca in sedinta coalitiei s-a decis majorarea salariilor bugetarilor de la 1 octombrie.

"S-a discutat despre un procent de majorare a salariilor de 5%, dar ramane sa mai discutam procentul cu care se vor majora. Sa vedem daca este o masura sustenabila", a adaugat Pambuccian pentru Gandul.

Cresterea salariilor, conditionata de concedieri

  • Boc nu stie nimic de majorari

Premierul Emil Boc a declarat, luni, ca in coalitie nu s-a discutat despre o eventuala majorare a salariilor incepand cu luna octombrie 2011, el precizand ca obiectivul este ca de la 1 ianuarie 2012 sa inceapa recuperarea diminuarii salariale.

"Legat de eventuala majorare a salariilor incepand din luna octombrie, nu a fost o asemenea discutie in cadrul coalitiei. Obiectivul nostru este ca incepand din 1 ianuarie sa incepem recuperarea salariala, dar aceasta depinde de crestere economica, de incadrarea in plafonul pentru bani alocati pentru 2012 si aceste lucruri se vor discuta la legea bugetului pentru anul 2012", a declarat premierul Emil Boc dupa sedinta BPN al PDL.

Si ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a declarat ca este prematur sa se vorbeasca despre majorarea salariilor, el precizand din nou ca rectificarea bugetara vizeaza bani pentru investitii si plata arieratelor.

  • Fara populisme

Presedintele Traian Basescu a precizat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca face un apel "la seriozitate" din partea partidelor politice, in special a celor ce alcatuiesc majoritatea guvernamentala, subliniind ca "nu este de tolerat niciun fel de populism".

Guvernul considera ca exista spatiu fiscal pentru cresterea salariilor din sectorul public, dar o majorare ar trebui operata numai dupa o noua reducere a numarului angajatiilor bugetari, considera seful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by, Jeffrey Franks, transmite MEDIAFAX.

Citeste si:
Guvernul vrea să taie voucherele de vacanță. Ce categorie de...
Guvernul vrea să taie...

"Guvernul va lua o decizie referitor la cat de mare va fi cresterea (salariilor bugetarilor -n.r.) sau momentul in care va fi adoptata. Nu ar fi intelept nici din partea mea, nici din partea lor, sa spunem in acest moment care va fi decizia. Din punctul lor de vedere (al Guvernului - n.r.) exista spatiu pentru cresterea salariilor, dar trebuie sa asteptam pana la acel moment pentru a fi siguri. Cresterea salariilor poate avea loc doar daca exista un numar satisfacator de angajati in sistemul bugetar. Exista inca o supraangajare in sectorul public", a spus Franks.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.