Ministerul roman de Externe l-a invitat la MAE pe ambasadorul Ungariei, Oszkar Fuzes, cerandu-i clarificari fata de gazduirea reprezentantei Tinutului Secuiesc in Casa regiunilor maghiare din Bruxelles si spunand ca se asteapta ca niciun oficial ungar sa nu participe la deschidere.

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza, intr-un comunicat remis agentiei MEDIAFAX, ca l-a "invitat", marti, la sediul ministerului, pe ambasadorul Republicii Ungare la Bucuresti, Oszkar Fuzes.

"In cadrul intalnirii, partea romana si-a exprimat preocuparea fata de gazduirea asa-zisei «Reprezentante a Tinutului Secuiesc» in «Casa Regiunilor Maghiare» de la Bruxelles si a solicitat clarificari in acest sens autoritatilor ungare. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a aratat ca, in spiritul relatiei de parteneriat strategic dintre cele doua tari, se asteapta ca niciun oficial ungar sa nu participe la evenimentul de lansare a asa-zisei «Reprezentante a Tinutului Secuiesc»", se mai arata in comunicat.

Deschiderea biroului Tinutului Secuiesc, intampinata cu indiferenta de PE

Presedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Joseph Daul, a precizat ca grupul sau nu este in niciun fel implicat in organizarea receptiei de marti pentru deschiderea reprezentantei "Tinutului Secuiesc" la Bruxelles.

Daul a precizat, luni, intr-un comunicat al PPE, ca grupul nu este implicat in niciun fel in evenimentul de marti. "Organizatorii acestui eveniment sunt singurii responsabili", se mai arata in comunicat.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, i-a scris, luni, presedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek, rugandu-l sa nu recunoasca "biroul de reprezentare al Tinutului Secuiesc" ca partener oficial si institutional de dialog al Legislativului UE.

Kelemen sfideaza: Si ce daca ne-am deschis sediu la Bruxelles?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.