Presedintele PE, Jerzy Buzek, liderii principalelor grupuri din PE, presedintia ungara a UE si cei mai cunoscuti eurodeputati ungari vor lipsi, marti seara, de la ceremonia de deschidere a "reprezentantei Tinutului Secuiesc", potrivit informatiilor disponibile cu cateva ore inaintea evenimentului.

Gergely Polener, purtatorul de cuvant al Reprezentantei Permanente a Ungariei la Bruxelles - tara care asigura presedintia semestriala a UE - a declarat ca presedintia ungara nu va fi reprezentata nici la evenimentele de marti seara, nici la cele de miercuri.

"Nu este un eveniment al Presedintiei Ungare. Din ceea ce stiu pana la acest moment, presedintia ungara nu va fi reprezentata la evenimentele la care faceti referire", a spus el.

De asemenea, reprezentanti ai presedintelui PE, Jerzy Buzek, au anuntat, marti, la solicitarea MEDIAFAX, ca acesta nu va participa la evenimentele prilejuite de deschiderea Reprezentantei Tinutului Secuiesc la Bruxelles. [Kelemen sfideaza: Si ce daca ne-am deschis sediu la Bruxelles?]

De asemenea, sursele citate au precizat ca presedintele PE a primit scrisorile trimise de catre Mircea Geoana si de reprezentantii PSD in PE referitoare la deschiderea, la Bruxelles, a unei reprezentante a Tinutului Secuiesc, iar un raspuns va fi transmis conform procedurii (in termen de 30 de zile - n.r.).

Liderii principalelor grupuri din PE, Joseph Daul (PPE) si Martin Schultz (S&D), nu vor fi nici ei prezenti la eveniment.

Ungurii din Transilvania isi deschid sediu independent la Bruxelles


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.