Negocierile Boc-Blaga pentru varful PDL sunt aproape incheiate, Radu Berceanu isi doreste sa fie vicepresedinte, Adriean Videanu va conduce Comisia pentru Strategii si Theodor Paleologu va fi vicepresedinte, dupa Conventia din mai, la care va fi invitat seful statului.

Negocierile dintre Emil Boc si Vasile Blaga in vederea impartirii functiilor de la varful PDL sunt pe cale de a se incheia. Doua variante au fost discutate de cei doi, luni, intr-o intalnire fulger la Guvern, urmand ca deciziile sa fie luate pana joi seara, cand se va trage linie in privinta candidaturilor.

Prima varianta de lucru, agreata de sustinatorii premierului, vizeaza in mod direct numarul de voturi obtinut de fiecare motiune in parte, transmite MEDIAFAX.

Concret, daca un candidat va aduna, spre exemplu, doua treimi din optiunile delegatilor, respectiva pondere va urma sa se regaseasca si in distribuirea posturilor in tabara care a sustinut motiunea castigatoare. Acest lucru va fi posibil intrucat marea parte din cele peste 40 de posturi care vor alcatui noul Birou Permanent National va fi aleasa in a doua zi de Congres. [Udrea: Echipa lui Blaga este sustinuta de opozitie]

"Totul se va stabili in noaptea dintre alegeri
",explica pentru Gandul unul dintre liderii democrat-liberali. Daca soarta candidatilor la cele 15 functii de vicepresedinte, 6 functii de secretar executiv ales, precum si cele trei functii de secretar adjunct ar urma sa tina de procentul motiunilor, nu acelasi lucru se va intampla cu functiile de la varf.

"Pentru a se asigura reciproc ca balanta puterii va fi echilibrata, Blaga si Boc au luat in calcul ca pentru cele patru functii de prim-vicepresedinte si functia de secretar general sa existe cate un singur candidat, agreat de ambele parti. Astfel, din partea gruparii Blaga, va fi desemnat, pe de o parte, un prim-vicepresedinte, in persoana lui Sorin Frunzaverde, presedintele PDL Caras-Severin, care si-a depus deja oficial candidatura, iar pe de alta parte, secretarul general, prin candidatura lui Cezar Preda, presedintele PDL Buzau. Celelalte trei posturi de prim-vice ii vor reveni gruparii lui Boc, numele date ca sigure fiind Gheorghe Flutur, presedintele PDL Suceava, si Gheorghe Falca, primarul Aradului. Cel de-al treilea fotoliu de prim-vicepresedinte care i-ar reveni taberei lui Boc ar urma sa fie stabilit in urmatoarele doua zile".

Citeste si:
Emil Boc, despre alegeri: „Românii sper să nu cadă în capcana PSD”
Emil Boc, despre alegeri:...

Ponta: USL nu se aliaza cu un PDL condus de Blaga


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.