Primarul municipiului Cluj-Napoca susține că este important ca PNL și USR-PLUS să se înțeleagă pentru a putea guverna împreună după alegerile din 6 decembrie.

Emil Boc a făcut o serie de declarații cu privire la alegerile din 6 decembrie:

„Pentru mine lucrurile sunt foarte simple. Atât PNL, cât și USR sunt de aceeași parte a baricadei și nu trebuie să pierdem esența, fondul. Ambele formațiuni doresc să înlăture PSD de la guvernare și să nu avem în perioada 2020-2024 niciun fel de guvernare PSD care să mai poată bloca modernizarea României.

Cred că viitorul României aparține PNL-ului și USR-ului, cred în acest proiect că va moderniza România. Evident că mai sunt niște alegeri, dar nu trebuie să uităm că suntem de aceeași parte a baricadei și nu în aceeași barcă cu PSD. După mine, asta e cel mai important”, a spus primarul municipiului Cluj-Napoca.

Acesta speră că PNL ȘI USR să obțină, după alegerile parlamentare, o majoritate suficient de considerabilă încât să poată implementa chiar și reforma constituțională: „Sper ca PNL să-și continue seria de reușite electorale. Ar trebui și va câștiga și parlamentarele și sper să o facă cu un scor convingător.”

„Mai sper ca parterii de la USR să aibă un scor care să ne permită o guvernare majoritară, care să ne permită să facem adevăratele forme ale României chiar și reforma constituțională pentru care avem nevoie de două treimi. Românii sper să nu cadă în capcana PSD, ca în 2012 și 2016. Nu mai merge guvernare (PSD) de trei ani în care faci dezmăț, și apoi vin alții să facă curățenie, și apoi iar te prezinți la vot să spui că PSD e curat ca lacrima. Nu trebuie să mai cădem în această capcană. (…) Viitorul României e în UE”. a adăugat acesta.

Emil Boc a menționat și faptul că o colaborare cu PSD ar distruge credibilitatea proiectului PNL-USR PLUS

Emil Boc a comentat și situația de la Timiș, acolo unde PNL și USR-PLUS nu au ajuns la un acord de colaborare pentru a forma majoritatea în Consiliul Local și în Consiliul Județean: „Dragostea-i cu năbădăi la început. Eu sunt convins că se va reuși la Timișoara ce se va reuși, probabil, și după 6 decembrie la nivel național, anume o guvernare PNL-USR ca nucleu central al viitorului Guvern.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Eu nu cunosc particularitățile de la Timișoara, dar am văzut că dl Nica, președintele PNL Timiș, a semnat propunerea de protocol. Eu vreau să cred că nu va fi niciodată o colaborare cu PSD, pentru că asta ar distruge credibilitatea proiectului nostru. Altfel, negocierile sigur că sunt deschise. Timișoara poate da tonul la nivel național, de ce nu?”

În plus, Boc consideră că ar fi „o mare greșeală” perspectiva de a avea PSD la conducere încă patru ani: „Nu cred că PSD ar trebui să aibă un cuvânt de spus în conducerea acestui minunat oraș. Cred că Timișoara, precum Clujul, are o altă orientare, alt ADN. Noi cu USR suntem în competiție politică, dar adversarul nostru e PSD. Ne batem pentru a aduce mai multe voturi pe partea Dreaptă. Cred într-o colaborare pe termen lung”.

Primarul USR-PLUS al Timișoarei, Dominic Fritz, spune că nu doar PSD-ul trebuie să fie combătut, ci și pesedismul în toate formele sale

Întrebat dacă sunt șanse ca PSD să profite de disensiunile dintre PNL și USR-PLUS pentru a câștiga teren și influență în luarea deciziilor atât la nivel local, cât și la nivel central, Fritz a explicat: „Depinde de voința noastră fermă: dacă vrem să ne luptăm nu doar cu un partid, ci, de fapt, cu metehnele lui, dacă vrem să luptăm cu PSD sau cu pesedismul în toate formele lui. Cred că semnalul transmis, de exemplu, de Timișoara pe 27 septembrie arată foarte clar că oamenii s-au săturat de politicieni care privesc și nu fac, de incompetenți, de ipocrizie”, informează B1, citat de Bugetul.ro.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Octombrie 2020 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.