Un ONG are sediul acasa la Ioan Botis, iar sotia ministrului este consilier la acelasi ONG pentru un proiect finantat din fonduri UE prin Ministerul Muncii, reprezentantul Guvernului mentionand ca ar putea sa demisioneze daca aceasta se dovedeste a fi o problema de moralitate.

Potrivit site-ului timponline.ro, Asociatia Parteneriat Euroactiv Bistrita are sediul pe strada Closca nr. 3 din Bistrita, adresa la care locuieste si ministrul Ioan Botis. Aceasta asociatie a participat vineri la Bursa locurilor de munca, organizata de AJOFM Bistrita, fiind reprezentata de Alina Capraru, sefa de cabinet a deputatului Ioan Nelu Botis. Organizatia implementeaza un proiect numit "Sansa la demnitate", finantat de Uniunea Europeana, Guvernul Romaniei si Fondul Social European POSDRU 2007-2013.

Asociatia are la dispozitie 2,13 milioane de lei (21 de miliarde de lei vechi) din care 1,9 milioane de lei fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene, 187.700 de lei bani de la bugetul national (circa 2 miliarde de lei vechi). Contributia beneficiarului este de 44.000 de lei.

ANI s-a autosesizat si il ancheteaza pe ministrul Muncii. Ioan Botis a anuntat ironic, ca ar avea nevoie de timp pentru a se gandi daca isi da demisia.

Ioan Botis a declaratca isi va da demisia din functie daca in cazul sau se va dovedi un conflict demonstrat in termeni juridici.

"Daca este un coflict demonstrat in termeni juridici, atunci exista o singura cale: imi voi da demisia", a spus Botis.

Ministrul Muncii a spus ca asteapta decizia ANI.

El a precizat ca "in mod sigur" va sta de vorba despre aceasta situatie cu primul ministru.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, este verificat de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI), care urmeaza sa stabileasca daca demnitarul se afla intr-un conflict de interese, avand in vedere ca sotia acestuia este consilier pe proiectul "Sansa la demnitate", finantat de UE si Guvern.

Minstrul Muncii, Ioan Botis, a declarat luni pentru MEDIAFAX, ca din punct de vedere juridic nu are nicio legatura cu ONG-ul care a primit fonduri UE si la care consilier de proiect este sotia sa, mentionand ca nu exista conflict de interese, dar daca va fi afectata imaginea PDL, demisioneaza.

Citeste si:
ANI: Diferenta de peste 100.000 de euro intre venituri si avere in...
ANI: Diferenta de peste...

"Chiar daca nu este vorba de un conflict de interese, trebuie luata in calcul varianta demisiei, intrucat un astfel de subiect dezbatut in mass-media nu face bine imaginii partidului. Daca este o problema de moralitate si afecteaza partidul, imi dau demisia fara discutii", a spus Botis.

El a precizat ca asociatia foloseste o camera din imobilul in care locuieste el in Bistrita, dar pentru acest lucru nu primeste niciun ban.

Botis a mai spus ca asociatia are un sediu care momentan este ocupat de niste utilaje si de aceea foloseste temporar o incapere din locuinta sa pentru intalniri.

"Din luna august (2010, n.r) cred ca s-au mutat. Ocupa doar o camera, in care se intalnesc. Nu ne cer bani, nu am nicio treaba. Asociatia este o initiativa pe care am sustinut-o de cand eram la Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca", a spus ministrul.

Citeste si:
ANI: 21 de fosti si actuali alesi locali, in incompatibilitate
ANI: 21 de fosti si actuali...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.