Parlamentarii PDL i-au cerut premierului Emil Boc, luni, la intalnirea de la Parlament, sa ia in calcul inlocuirea lui Daniel Funeriu de la sefia Ministerului Educatiei, nemultumiti de proasta gestionare a situatiei care a dus la inca o asumare si slaba comunicare a ministrului.

Haosul salarizarii din invatamant si trecerea a inca unei legi privind Educatia prin asumare a guvernului i-a revoltat pe parlamentarii democrat-liberali, care i-au cerut premierului Boc sa ia in calcul inlocuirea lui Daniel Funeriu de la sefia Ministerului Educatiei. Prezent luni in Parlament pentru a-i convinge pe deputatii si senatorii PDL de necesitatea asumarii legii prin care se vor plafona salariile cadrelor didactice care au castigat in instanta venituri majorate, Emil Boc a fost intampinat cu plangerile pedelistilor, scrie " Gandul".

"Daniel Funeriu nici macar nu este astazi prezent aici ca sa ne explice si sa-si asume in fata noastra acest proiect", i-a spus, prim-ministrului, deputatul Marius Gondor, sustinut de catre colegul sau, Marius Spanu: "I-am spus mai demult ca se va ajunge la situatia in care nu vor mai fi bani, dar nu a ascultat".

Principala nemultumire a parlamentarilor PDL a fost tocmai proasta comunicare a ministrului, problema ridicata de mai multi deputati din Comisia de invatamant: " Nu discuta cu noi. Ne spune de fiecare data sa va intrebam pe dumneavoastra". "Pai ce, noi avem ministru al Educatiei?!", a fost raspunsul ironic al deputatului Catalin Croitoru, cel care i-a adresat lui Boc o solicitare directa: "Cineva trebuie sacrificat!". Confruntat cu tirul "reclamatiilor", prim-ministrul i-a indemnat pe deputati sa aiba rabdare si intelegere fata de situatia creata, pledand pentru unitatea partidului in fata unei eventuale motiuni de cenzura, scrie MEDIAFAX.

  • Ponta: Funeriu e o problema foarte mica

"Nu rezolvi nimic daca il demiti pe Funeriu, ci doar daca isi da demisia sau este demis Guvernul Boc. Am vazut ca domnul Basescu, doamna Udrea, adica cei mai importanti oameni ai tarii, au tot vorbit de necesitatea de a avea alt Guvern. S-au razgandit intre timp sau si-au dat seama intr-o saptamana, doua ca, de fapt, Boc este bun sau il pastreaza pe Boc sa faca toate lucrurile murdare si toate lucrurile neconstitutionale", a declarat Ponta.
Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

El a spus ca Funeriu ar demisiona singur daca ar avea mai mult respect fata de sistemul educational, pentru a nu fi "partas" la aceasta "fapta ingrozitoare". "Demiterea Guvernului actual ar fi singura solutie, altfel sa il schimbi pe Funeriu cu alt Funeriu... (...) Nu se rezolva nimic atata timp cat Elena Udrea ia deciziile iar Boc le executa", a adaugat Ponta.

  • Funeriu nu se lasa

"Demisia de obicei se cere atunci cand nu rezolvi probleme. Acum rezolvam aceasta problema si am avut multe discutii cu colegii deputati, chiar si ieri la minister, si unii au anuntat ca sustin angajarea de raspundere", a spus Funeriu.

El a facut aceasta precizare inainte de a intra la reuniunea parlamentarilor UDMR cu premierul Emil Boc la care se discuta despre asumarea raspunderii Guvernului in Parlament pe legea privind plafonarea salariilor cadrelor didactice.

Citeste si:
Cultele religioase cer ca Religia să fie materie opțională la...
Cultele religioase cer ca...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.