Mircea Geoana sustine ca e "mai pesedist ca oricand" si le cere celor care pastoresc astazi PSD mai multa maturitate, mai putina incrancenare pentru propria functie si mai mult respect pentru istoria partidului, spunand ca e mai bine sa fie exclusi Basescu si Boc de la guvernare, decat el din partid.

"Dupa experientele din 2009 si din 2010, pot sa spun astazi cu tot glasul ca sunt mai pesedist ca oricand!", scrie Mircea Geoana pe blogul sau.


El mentioneaza ca, de cateva luni, niste "oameni de bine" nu mai pot trai de grija sa, plimbandu-l pe surse de la un partid la altul, il dau exclus sau suspendat de fiecare data cand i se rosteste numele, doar-doar i-o veni gandul cel rau si ii va scuti cu prezenta sa politica.

"Intr-o masura, ii pot intelege: cand te dedulcesti la intriga politica de salon, ea ajunge sa iti placa mai tare decat contactul brutal cu electoratul care, din pacate, se incapataneaza sa ceara programe serioase si nu se entuziasmeaza cu monologuri la televizor", adauga presedintele Senatului, transmite MEDIAFAX.

El spune ca, cum chiar a inceput sa-i placa sa le tot strice unora visele, o sa sublinieze ceea ce a tot spus. "Am atatea amintiri, atatea ganduri bune pentru oamenii din PSD, atatea planuri si provocari in PSD, ca declaratii facute mai mult sau mai putin impetuos nu-mi pot decat starni zambetul. Iar independenta mea, de care se cam face bascalie pe la colturi, este independenta opiniei si a cuvantului pe care ti-o dau experienta de a conduce vreme de 5 ani de zile acest partid si de a-i aduce, in nume personal, peste 5 milioane de voturi", adauga Geoana.


El precizeaza ca "a fi pesedist nu inseamna sa te bati cu caramida in piept, aruncand ironii ieftine catre colegi de partid, ci aratandu-ti forta politica in bataliile electorale si parlamentare, daramand guverne prin motiuni de cenzura, castigand alegeri si aducandu-le oamenilor schimbarea pe care o cer cu insistenta".
  • Geoana cere respect

Mircea Geoana mai precizeaza ca, avand in vedere ca el isi ofera toata puterea sa de munca Partidului Social Democrat, isi permite sa ceara un singur lucru de la cei care il pastoresc astazi: "mai multa maturitate, mai putina incrancenare pentru propria functie si mai mult respect pentru istoria partidului, pentru munca celor care au facut din PSD ecuatorul politicii romanesti".

"Pentru tot romanul si pentru tot pesedistul, cred ca e mai bine sa-i excludem pe Basescu si pe Boc de la guvernare decat pe Geoana din partid", adauga el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.