Vicepresedintele PSD Titus Corlatean si deputatul PSD de Arges Mircea Draghici sustin ca "PSD condamna ticalosia lui Traian Basescu in cazul Nicolescu", atunci cand sugereaza ca decizia medicilor de a-l opera pe seful CJ Arges a influentat justitia.

"Traian Basescu da dovada de ticalosie atunci cand se pronunta asupra starii de sanatate a domnului Constantin Nicolescu si cand sugereaza ca decizia medicilor de a-l opera pe acesta a influentat justitia. Aceste declaratii, facute la postul public de televiziune, sunt descalificante nu doar pentru un lider politic, dar si din punct de vedere uman. Traian Basescu vrea iarasi sa demonstreze ca se pricepe la orice, inclusiv la a pune diagnostice", sustin Corlatean si Draghici, intr-un comunicat remis, miercuri, agentiei MEDIAFAX.

In opinia acestora, prin modul in care a vorbit despre acest caz, prin acuzatiile aduse, "Traian Basescu demonstreaza ca a fost direct implicat in decizia de arestare si ca a fost profund dezamagit de deteriorarea starii de sanatate a domnului Nicolescu". [Basescu: "Omar Hayssam e bine-mersi, nu mai are cancer"]

"Este incredibil sa sugerezi ca cineva isi face operatie pe cord deschis pentru a evita arestarea. Traian Basescu se vrea «medicul-sef» al natiunii si ar vrea ca el sau o structura controlata de el sa dea diagnostice in cazurile pe care le instrumenteaza politic", se mai arata in comunicat.


Corlatean si Draghici mai declara ca este incredibil sa sustii ca Nicolescu a fost eliberat din cauze medicale, asa cum a fost in cazul Hayssam, "pe care domnul Basescu il cunoaste cel mai bine", cata vreme decizia initiala fusese "gresita".

"Inca o data, Traian Basescu nu se poate abtine sa nu isi aroge si calitatea de «judecator suprem» in statul roman, cu profund dispret pentru independenta si decizia care trebuie sa apartina exclusiv magistratilor, si numai lor", se mai arata in comunicat.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Potrivit sursei citate, PSD este in continuare alaturi de Constantin Nicolescu, de familia acestuia si de organizatia PSD Arges, cu totii afectati de acest "scandal politic". De asemenea, PSD condamna acest gen de declaratii, care denota "lipsa de respect fata de institutii si fata de statul de drept".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.