Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, acuzat de fapte de coruptie, va fi cercetat in libertate, dupa ce Curtea de Apel Pitesti a admis recursul aparatorilor sai la masura arestarii preventive, dispunand punerea de indata in libertate cu obligarea de a nu parasi tara.

Magistratii Curtii de Apel Pitesti au admis recursul avocatilor lui Constantin Nicolescu si au dispus luarea masurii de a nu parasi tara timp de 30 de zile, masura instantei fiind definitiva, iar inculpatul urmand sa fie pus de indata in libertate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

In momentul citirii deciziei de catre presedintele completului de judecata, rudele sefului Consiliului Judetean Arges au aplaudat.

Curtea de Apel Pitesti a inceput, miercuri, la ora 12.00, judecarea recursului formulat la masura arestarii preventive in cazul lui Constantin Nicolescu, in absenta acestuia si in prezenta a trei avocati de-ai sai, sedinta incheindu-se dupa aproximativ trei ore.

In pledoaria rostita in fata magistratilor Curtii de Apel Pitesti, Cornel Badoiu, avocatul lui Constantin Nicolescu, a sustinut ca in cazul acuzatiei potrivit careia Nicolescu ar fi folosit fonduri europene pe nedrept nu exista rapoartele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges si ca aparatorii presedintelui CJ Arges au depus documente in care sunt mentionate unitatile scolare in cauza care au necesitat reparatii in urma inundatiilor din 2005.

"Am depus si o adresa emisa de Prefectura Arges din 2005 care dovedeste ca institutiile de invatamant in cauza au fost afectate de inundatiile din iulie 2005. Cat priveste fondurile europene, exista doua rapoarte din 8 iulie 2005 intocmite de Prefectura si semnate unul de prefectul Ion Carstoiu si celalalt de presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu. Toti primarii audiati la DNA au declarat ca erau bucurosi ca s-au obtinut acele fonduri, iar inundatiile si intemperiile au existat", a spus avocatul lui Nicolescu.

  • Badoiu a mai sustinut ca nu exista elementele constitutive ale infractiunii de luare de mita si ca inclusiv Cornel Penescu (n.r. - cel de la care Nicolescu ar fi luat mita, potrivit procurorilor anticoruptie) neaga acest lucru.

In ceea ce priveste acuzatia potrivit careia presedintele Consiliului Judetean Constantin Nicolescu ar fi intervenit pe langa primarul PSD Ion Popa al localitatii argesene Stalpeni pentru a nu da o amenda unui localnic care si-a construit o platforma betonata de zece metri patrati avocatul Badoiu a precizat ca nici in acest caz nu exista probe.
Citeste si:
Fostul sef al CJ Arges, condamnat la sapte ani si opt luni de...
Fostul sef al CJ Arges,...

Avocatul Cornel Badoiu a mai sustinut ca actele intocmite pana in 24 ianuarie de catre Parchet sunt lovite de nulitate deoarece nu sunt evidentiate intr-un proces-verbal.

  • In replica, reprezentantul Serviciului teritorial Pitesti al DNA, Radu Sevastian, a solicitat respingerea recursului formulat de catre avocatii lui Nicolescu considerand ca acesta este "neintemeiat" si a invocat pericolul social al faptelor comise de catre inculpat, precum si rezonanta lor sociala. "Solicit respingerea recursului ca masura de arestare preventiva. Consider ca este neintemeiat, consider ca incheierea de sedinta e bine motivata si sunt indeplinite conditiile pentru arestarea preventiva. Pot sa va spun ca s-a dispus extinderea cercetarilor asupra lui Constantin Nicolescu si la alte fapte penale care arata caracterul continuu al actelor comise si le vom preciza la momentul oportun", a declarat procurorul DNA Pitesti Radu Sevastian.

La incheierea sedintei, procurorul Radu Sevastian a mai precizat ca rapoartele ISU Arges exista la dosar, dar cele patru unitati de invatamant din municipiile Curtea de Arges si Campulung Muscel si din satul Galasesti, comuna Budeasa, reparate cu fonduri europene nu se regasesc in acea situatie.
Citeste si:
Șase elevi din Argeș au venit în stare de ebrietate la ore. Ce...
Șase elevi din Argeș au venit...

Tribunalul Arges a dispus, in 27 ianuarie, arestarea preventiva pentru 29 de zile a presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu, retinut cu o zi inainte de procurorii anticoruptie, decizia pe care a luat-o, miercuri, Curtea de Apel in cazul recursului fiind definitiva.

Citeste si: Seful CJ Arges: Infarctul a fost de fapt lesin

Constantin Nicolescu, operat pe cord deschis


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.