Vrajitoarele sunt din nou astazi in atentia parlamentarilor. Comisia de buget finante din Camera Deputatilor discuta un proiect de lege care prevede sanctionarea vrajitoarelor si ghicitoarelor ale caror predictii nu se implinesc.

In cazul in care acest proiect va trece de ambele camere ale Parlamentului, vrajitoarele trebuie sa obtina un aviz de practica si sa se inscrie intr-o organizatie profesionala. De asemenea, ele trebuie sa emita facturi fiscale cu plata TVA, transmite Realitatea.

Proiectul prevede si pedepse drastice in situatia in care vrajile nu au efect. O vrajitoare risca fie amenzi penale, fie inchisoare cu durata de la sase luni la trei ani.

  • Vrajitoarele se simt asuprite

Multe practicante ale vrajitoriei din Romania se plang ca acualele legi le amintesc de perioada comunismului, timp in care “meseria” lor era interzisa. [Basescu este "cel mai rau om din lume"!]

Mai mult decat atat, acestea se plang presei externe, unde il denunta pe Traian Basescu drept un alt fel de dictator.

BBC in substratul culturii romanesti: Regina vrajitoarelor "Mama Bratara"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.