Presedintele Traian Basescu a ajuns, luni dimineata, in Piata Unirii din Iasi, unde au loc manifestarile de Ziua Unirii, in prezenta a aproximativ o mie de persoane, seful statului fiind puternic huiduit din multime.
Presedintele a primit onorul Garzii Militare, in timp ce din multimea adunata in Piata Unirii se auzeau huiduieli si fluieraturi. De asemenea, unii dintre participanti au strigat "Hotii".

Majoritatea protestatarilor faceau parte dintr-un grup de aproximativ o suta de pensionari militari, care au scandat "Cuza cel Mare, Basescu Dezbinare", "Vanzatori de tara".

Pentru scurt timp, presedintele si-a parasit locul amenajat pentru oficialitati si a mers sa discute cu un grup de militari in rezerva care il huiduiau si scandau "Demisia", dupa ce s-a consultat cu seful dispozitivului de securitate al SPP, transmite MEDIAFAX. El a stat de vorba cu acestia cateva minute, dupa care s-a intors pe scarile de langa scana amenajata in piata.

  • Primarul Iasiului a implorat

Dupa acest moment, primarul Iasiului Gheorghe Nichita s-a adresat multimii, implorandu-i pe oameni sa respecte "aceasta sarbatoare a natiunii".

"Va invit, va implor sa respectam aceasta sarbatoare a natiunii, sa lasam deoparte discutiile persoanele si sa aratam ca ne respectam idealurile", si-a inceput Nichita discursul in fata celor aproximativ o mie de persoane adunate in piata.

Ulterior, s-a adresat multimii presedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad, care a declarat in fata participantilor ca in Piata Unirii au fost adusi oameni cu autobuzele, adaugand ca vede o satisfactie pe chipul celor adusi aici.


Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad, a declarat, in Piata Unirii din Iasi, unde presedintele a fost huiduit, ca acest eveniment de la Iasi va ramane in istorie drept o "manifestare odioasa" si i-a spus primarului Gheorghe Nichita sa ii fie rusine pentru modul de organizare.
Citeste si:
Reacția lui Șerban Huidu după ce Mihai Găinușă a acceptat...
Reacția lui Șerban Huidu după...

"Este o satisfactie de pubertism intarziat. Nu ne caracterizieaza ce s-a intamplat aici. E o actiune pe care nu o agreez. Legea ospetiei a fost incalcata. Domnule primar, sa va fie rusine pentru organizarea acestei manifestari", a spus Simirad.


In multime se afla si liderii PSD si PNL, Victor Ponta si Crin Antonescu, dar si presedintele Senatului, Mircea Geoana.
  • Huiduit si la Foscani

Presedintele Traian Basescu a ajuns, luni, in jurul orei 15.40, in Piata Teatrului "Maior Gheorghe Pastia" din Focsani, unde au loc manifestarile dedicate Zilei Unirii Principatelor, el fiind primit de multime cu huiduieli, ca si la Iasi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Presedintele Traian Basescu a primit onorul de la Regimentul de Garda si Protocol "Mihai Viteazul" in timp ce era puternic huiduit si fluierat de multime, unii participanti strigand "Mincinosul".

Citeste si:
24 ianuarie/Premierul Ciucă: „Rădăcinile României europene se...
24 ianuarie/Premierul Ciucă:...

El a fost intampinat cu paine si sare de oficialitatile locale, iar o femeie imbracata in costum popular i-a pus la gat un fular tricolor.

La manifestarile organizate la Iasi la implinirea a 152 de ani de la Unirea Principatelor Romane participa si ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udreasi ministrul de Externe Teodor Baconschi.

In programul manifestarilor organizate la Iasi figureaza discursuri ale oficialitatilor, un ceremonial religios, depuneri de coroane la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, defilarea garzii de onoare, precum si hora Unirii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.