Presedintele Traian Basescu a declarat ca hotararea ICCJ privind recalcularea pensiilor militare "trebuie respectata". Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) apreciaza ca HG 735/2010 de recalculare a pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, ale politistilor si ale functionarilor din penitenciare, discrimineaza beneficiarii pensiilor care nu au depus cereri de recalculare.

Aflat la cumparaturi, presedintele a fost intrebat de reporterul Realitatea TV ce parere are despre decizia ICCJ privind recalcularea pensiilor militare, raspunzand: "Nu-i decat o solutie, sa fie respectata hotararea Inaltei Curti. Nimic in afara hotararii Inaltei Curti nu poate functiona".

Guvernul considera ca institutiile din sistemul national de aparare, ordine publica si siguranta nationala pot continua recalcularea pensiilor, bazandu-se pe o serie de interpretari ale deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie pe aceasta tema, transmite MEDIAFAX.

  • Ponta: Reactia lui Basescu este intarziata

Ponta a declarat ca nu exista nicio alta solutie intr-o tara europeana decat sa se respecte deciziile judecatoresti.

El sustine ca recalcularea pensiilor trebuie sa se opreasca imediat.

"Reactia lui Traian Basescu este foarte tarzie, dupa ce a realizat ce spune opinia publica", a spus presedintele PSD, care considera ca presedintele trebuia sa aiba o reactie imediata, dupa decizia instantei supreme.

"Nu trebuie sa uitam insa ca nu doar Boc si Oprea sunt de vina, ci si Basescu pentru ca i-a numit si ii va tine in functii pentru care acestia nu sunt pregatiti", a conchis Victor Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.