Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu sustine ca platforma comuna PSD-PNL-PC propusa de Victor Ponta pe blog poate constitui punctul de plecare pentru negocieri intre cele doua partide.

Iliescu a afirmat ca propunerea lui Ponta pentru formarea unei aliante politice, inregistrata juridic, intre PSD si PNL-PC poate constitui punctul de plecare pentru discutii si analize atat in interiorul ambelor formatiuni, cat si intre ele.

"Este o baza de pornire, sunt puncte de vedere care sa constituie obiectul unor analize serioase. Sunt ide care urmeaza sa fie discutate in ambele partide si apoi in negocierile dintre ele", a declarat, sambata, pentru MEDIAFAX, Iliescu.

Iliescu a spus ca o eventuala alianta intre PSD si ACD nu trebuie sa duca la cedarea din programele si ideologiile specifice fiecarei parti. "Aceasta alianta nu inseamna cedarea ideologiei proprii, ci gasirea unui acord minimal, a unui punct comun, iar platforma comuna a celor doua partide este sa scape tara de aceasta guvernare paguboasa si de influenta nociva a unui om care nu isi indeplineste atributiile constitutionale", a declarat el.

Iliescu a mentionat ca o eventuala alianta intre PSD si ACD trebuie bine gandita si profilata, pentru a nu duce la subminarea programului politic, a programului de guvernare si a ideologiei fiecaruia dintre partide.


Presedintele PSD, Victor Ponta, propune, intr-o postare pe blogul personal, o alianta politica, inregistrata juridic, intre PSD si ACD, care sa inceapa sa functioneze la nivel politic si parlamentar imediat dupa inscriere si la nivel local in termen de maxim trei luni.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.