Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat, miercuri, la Sibiu, ca este optimist si ca "2011 va fi anul in care Romania va adera la Spatiul Schengen", pentru ca au fost indeplinite "toate obiectivele" si tara este pregatita.

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, este de parere ca Romania va adera la Spatiul Schengen in prima parte a anului 2011, asa cum era prevazut initial, fiind facute toate demersurile in acest sens.

"Sa ne pastram optimismul si speranta si sa luam in calcul ca 2011 va fi anul in care Romania va adera la Spatiul Schengen datorita faptului ca ne-am indeplinit toate obiectivele si solicitarile trasate de partenerii europeni. Nu avem ce sa reprosam nimanui, suntem in grafic. Am avut acele comisii de evaluare, sapte la numar - ultima a avut loc in decembrie, raportul fiind unul pozitiv. Sunt lucruri care s-au intamplat si ne dau sperante ca vom adera in 2011. Haideti sa vedem partea plina a paharului, nu cea goala, si sa indemnam si ceilalti oameni politici, partide politice, sa faca acelasi lucru: sa militeze pentru cauza Romaniei"
, a spus Igas, potrivit MEDIAFAX.

Igas a adaugat ca Guvernul a indeplinit tot ce si-a asumat si sustine aderarea la data stabilita.

"Noi militam pentru data la care am stabilit de comun acord cu partenerii nostri din UE sa aderam. Repet, noi nu am facut altceva decat sa ne facem datoria, sa ducem la bun sfarsit toate cele asumate in intalnirile pe care le-am avut. Si eu, si reprezentantii Guvernului si Presedintele Romaniei, nu am facut altceva decat sa militam pentru cauza Romaniei. Din pacate, alti lideri politici, cand s-au dus la Bruxelles sau in alta parte, nu au facut altceva decat sa incerce sa amane aceasta data si sa ii convinga pe partenerii nostri ca Romania nu este pregatita pentru a adera. Este un lucru neadevarat, un lucru fals, iar ultimul raport de monitorizare, de verificare, ne-a dovedit si ne-a convins ca am facut ce trebuia sa facem", a afirmat Igas.

Citeste si:
Traian Igas: PSD ii MINTE pe romani ca doreste reducerea CAS!
Traian Igas: PSD ii MINTE pe...


Ministrii de Interne ai Frantei si Germaniei au transmis CE o scrisoare prin care se solicita amanarea aderarii Romaniei, dar si a Bulgariei, la Schengen, solicitarea fiind de asemenea adresata presedintiei belgiene a UE si Ungariei, care va prelua presedintia, au declarat surse europene.


Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, ca este vorba despre un demers franco-german adresat atat Comisiei Europene, cat si presedintiei belgiene in exercitiu a UE, precum si viitoarei presedintii ungare a Uniunii, al carei mandat va incepe la 1 ianuarie 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.