Democrat-liberalul Traian Igas, chestor al Senatului a declarat, luni, ca amanarea dezbaterii in Parlament a reexaminarii legii privind reducerea CAS, de catre majoritatea PSD-UDMR-UNPR, a generat cheltuieli suplimentare Senatului .

Traian Igas a afirmat ca PDL si PNL au propus in Biroul Permanent al Senatului trimiterea imediata la comisia de munca si la cea de buget finante a legii privind reducerea CAS-ului, iar de la ora 16.00, reunirea senatorilor in plen.

"Solicitarea a fost supusa la vot si respinsa de majoritatea PSD, UDMR, UNPR, amanandu-se pe sapatamana viitoare. Este revoltator ceea ce face majoritatea care sustine Guvernul Ponta, se joaca cu declaratiile, in sensul ca nu face altceva decat sa minta pe romani ca doresc reducerea CAS", a spus Igas, pentru MEDIAFAX.

Democrat-liberalul a mai aratat ca PDL si PNL contesta ceea ce s-a intamplat in sedinta conducerii Senatului si isi exprima "profundul dezacord pentru modul cum actioneaza PSD".

"Mai mult, prin aceasta decizie, PSD-ul nu a facut decat sa genereze cheltuieli suplimentare Senatului, legata de deplasarea senatorilor la Bucuresti", a mai precizat senatorul PDL.

Conducerea Senatului a decis, luni, sa amane cu o saptamana sesiunea extraordinara a acestui for pentru reexaminarea legii privind reducerea CAS cu 5% de la 1 octombrie, a anuntat liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu.

”Este deja ora 14.00, si colegii din Opozitie au inteles lucrul asta (...) Luni (25 august - n.r.) la ora 14.00 vom avea Biroul Permanent, iar la ora 16.00, plen”, a anuntat Sarbu.

El a mai precizat ca s-a prezentat in sedinta conducerii Senatului si un parcurs pentru aceasta lege si a precizat ca pe data de 6 septembrie poate fi promulgata, astfel ca exista timp pentru a intra in vigoare de la 1 octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.