Premierul Emil Boc a declarat, marti, la Parlament, ca este momentul ca parlamentarii sa discute si despre continuarea procedurilor inclusiv in cazul Legii educatiei, pentru care Guvernul si-a angajat raspunderea, spunand ca nu exista niciun motiv ca documentul sa nu intre in plenul Legislativului.

"Este momentul cand se poate discuta despre continuarea procedurilor inclusiv la Legea educatiei. Nu vad ce motiv ar fi sa nu intre (in plen-n.r.)", a spus Boc, raspunzand unei intrebari a presei pe aceasta tema, scrie MEDIAFAX.

"Sa introducem in proiectul ordinii de zi si sa supunem la vot doua puncte noi: unul se refera la continuarea procedurii privind Legea educatiei, avand in vedere ca este depusa o motiune, deci continuarea procedurii privind motiunea de cenzura pe educatie si a doua, validarea programului legislativ in cadrul plenului reunit pentru cele doua Camere pana la sfarsitul anului", a spus Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader.

Legea Educatiei, adoptata?

In urma retragerii semnaturilor parlamentarilor PNL de pe motiunea de cenzura privind Legea educatiei, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a anuntat ca motiunea de cenzura nu mai exista si ca, in consecinta, Legea educatiei este considerata adoptata.

Anastase a precizat ca 22 de parlamentari liberali si-au retras semnaturile, din 138 de semnatari, ceea ce face ca pe motiune sa mai existe 116 semnaturi, care sunt insuficiente pentru depunerea si discutarea acesteia, transmite MEDIAFAX.

"Au fost 22 de semnaturi retrase, din 138 de toate. Acum mai sunt 116 semnaturi si putem considera ca nu mai exista motiune de cenzura, iar Legea educatiei nationale va fi considerata adoptata", a spus Anastase. Ea a aratat ca, din momentul constatarii faptului ca nu mai exista motiune de cenzura, curge termenul de contestare la Curtea Constitutionala.

Roberta Anastase a mai spus ca, fiind procedura de urgenta, acest termen este de doua zile in acest caz.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, marti, ca indiferent de "siretlicul procedural" pe care il vor incerca reprezentantii puterii la Legea educatiei, acesta nu le va folosi, pentru ca, dupa ce legea va fi "traversata cu forta" prin Parlament, va sesiza Curtea Constitutionala.

Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

  • Boc cere opozitiei respect

Liderul PDL, premierul Emil Boc a declarat, marti, in Parlament, ca opozitia trebuie sa respecte procedurile stabilite de Constitutie privind calendarul aferent angajarii raspunderii de catre Guvern pentru un proiect de lege, inclusiv in ce priveste data depunerii si dezbaterii motiunii de cenzura, transmite MEDIAFAX.

Intrebat de jurnalisti cum comenteaza varianta avansata de PSD ca motiunea de cenzura la adresa Guvernului sa fie dezbatuta dupa 31 decembrie 2010, pentru angajarea rasounderii asupra proiectului de lege privind salarizarea unitara, premierul a raspuns ca si in acest caz trebuie respectate prevederile Cosntitutiei.

"Sa ne uitam la Constitutie, trebuie respectat textul Constitutiei", a spus Boc.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, dupa sedinta BPN, ca PSD va depune, impreuna cu PNL si PC, o motiune de cenzura dupa angajarea raspunderii Guvernului pe Legea salarizarii unitare, social-democratii dorind ca aceasta sa fie dezbatuta dupa 31 decembrie.

Citeste si:
Cultele religioase cer ca Religia să fie materie opțională la...
Cultele religioase cer ca...

Opozitia a parasit sala de plen si refuza sa voteze pe Legea Educatiei.

Premierul Emil Boc a anuntat, in urma cu doua saptamani ca Guvernul va continua procedura angajarii raspunderii pentru legea educatiei, Parlamentul fiind obligat sa stabileasca data motiunii de cenzura, iar pentru Mircea Geoana se va solicita oficial inlocuirea de la conducerea Senatului daca mai boicoteaza procedura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.