Proiectul legii salarizarii unitare se va afla luni, 22 noiembrie, pe masa Birourilor Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului, pentru stabilirea calendarului de angajare a raspunderii Guvernului, a anuntat, luni, la postul public de televiziune, premierul Emil Boc.

Acesta a precizat ca documentul va include, practic, doua legi, respectiv o lege-cadru privind grila de salarizare, cu coeficiente de departajare intre 1 si 15 de la cel mai mic la cel mai mare salariu, si o lege de aplicare a salarizarii pentru anul 2011, relateaza MEDIAFAX.

  • Boc: Romania va putea plati atat cat isi permite in momentul de fata!

"Romania va putea plati atat cat isi permite in momentul de fata, fara a compromite masurile sanatoase din punct de vedere fiscal luate, astfel incat bugetul tarii sa poata rezista, cu alte cuvinte sa consumam atat cat producem, iar banii pe care-i imprumutam sa mearga spre investitii si locuri de munca. In termeni concreti, asta inseamna ca bugetarii vor recupera o parte importanta din salariile diminuate cu 25% la 1 iulie 2010. Luni vom finaliza toate negocierile cu sindicatele, FMI", a spus Boc, potrivit Realitatea.

Coalitia a decis ca Guvernul sa-si asume raspunderea pe Legea salarizarii, deoarece aceasta este necesara pentru elaborarea bugetului de stat pe 2011, a declarat, la randul sau, vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur, aratand ca obiectivul este ca Legea bugetului sa fie discutata in decembrie de Parlament.

Potrivit acestuia, liderii coalitiei sustin asumarea raspunderii Guvernului pe Legea salarizarii ca fiind procedura "cea mai eficienta si rapida", avand in vedere ca aceasta lege este necesara la elaborarea bugetului de stat pe anul 2011. Astfel, PDL spera ca proiectul Legii salarizarii sa fie finalizat in aceasta saptamana.

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat ca Legea salarizarii unitare va fi adoptata, cel mai probabil, prin asumarea raspunderii Guvernului in Parlament. Referitor la Legea salarizarii unitare, s-a hotarat ca luni si marti sa existe discutii la nivel de experti, urmand a avea loc din nou discutii pe acest subiect in coalitie.

Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

Citeste si: Guvernul reincepe asumarea raspunderii pe Legea Educatiei

O noua confirmare privind majorarea salariilor in 2011

Posturile din administratie, blocate si in 2011

  • O noua runda de negocieri

O noua runda de negocieri, la nivel de experti din Ministerul Muncii si Ministerul Finantelor, impreuna cu sindicatele si patronatele, va avea loc astazi, de la ora 17,00, la Ministerul Muncii, pentru stabilirea salariului minim pe economie, iar o decizie politica ar urma sa fie luata in sedinta coalitiei de marti seara, de la Palatul Victoria
, potrivit Agerpres.

Luni seara, reprezentantii coalitiei de guvernare si expertii din Ministerul Finantelor si Ministerul Muncii au luat in discutie variantele de salariu minim pe anul 2011 la nivelurile inaintate de sindicate, 750 de lei, si de patronate - 650 de lei
. In privinta Legii unitare de salarizare pentru anul 2011, in discutiile de luni seara, de la Palatul Victoria, s-au conturat 5 - 6 variante, a declarat ministrul Muncii, Ioan Botis.
Citeste si:
Guvernul își dă restanțele de toamnă. Legea pensiilor speciale,...
Guvernul își dă restanțele de...

Potrivit deputatului Varujan Pambuccian, liderul grupului parlamentar al minoritatilor nationale din Camera Deputatilor, coalitia de guvernare se va reuni si marti, de la ora 18,00, pentru o decizie politica in cazul Legii unitare de salarizare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.