Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, ca mesajul transmis de presedintele Traian Basescu in Parlament a fost acela de schimbare a Robertei Anastase din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

Ponta a spus ca mesajul principal al presedintelui, care a propus partidelor parlamentare un moratoriu pentru 30-45 de zile, s-a adresat in principal partidelor din arcul guvernamental, care au fost prezente in plen, si nu opozitiei.

"Este un mesaj pe care noi, opozitia, il dam de peste o luna, anume ca trebuie sa inceteze acest razboi pornit de putere impotriva opozitiei si ca trebuie sa avem din nou dialog constitutional intre putere si opozitie", a afirmat el, transmite MEDIAFAX.

Ponta a precizat ca PSD este dispus oricand sa participe la lucrarile Camerei Deputatilor si sa accepte moratoriul propus de Basescu, sub conditia inlocuirii Robertei Anastase de la presedintia Camerei.

"Mesajul presedintelui Traian Basescu este catre cei de la PDL: renuntati sa mai acoperiti si legitimati o frauda comisa in Parlament, renuntati sa mai oferiti masini, birouri si functii doar pentru ca unii au tradat, discutati normal cu cei din opozitie si haideti sa adoptam legi pentru Romania, nu pentru Anastase, nu pentru Nicolicea", a adaugat el.

Basescu "in genunchi": Deblocati Parlamentul!

Victor Ponta a spus ca PSD este pregatit "in orice moment" sa deblocheze activitatea Parlamentului pentru adoptarea legilor indicate de presedinte, cu conditia ca partidele de la putere sa recepteze semnalul dat de Basescu.

"Important este ca mesajul lui Traian Basescu sa fie receptat de cei de la putere, sa opreasca fraudarea voturilor in Parlament, sa opreasca asaltul impotriva opozitiei prin care se incearca sa se dea satisfactie unora care au tradat si au trecut la putere. Noi suntem dispusi in orice moment, dar avand un partener serios in care sa avem incredere, parteneri seriosi de discutie, cu care sa putem discuta nu de interesele personale si dorinta de a ramane in functie, ci despre ce este bine pentru Romania", a declarat presedintele PSD.

  • Ce zice Anastase

Dupa sedinta Parlamentului in care presedintele Traian Basescu a prezentat un mesaj de politica interna, Roberta Anastase a fost intrebata pe holurile Parlamentului daca ia in calcul o demisie pentru a debloca situatia de la Camera Deputatilor.
Citeste si:
Ponta, atac la adresa Guvernului: Omorâţi economia și pe românii...
Ponta, atac la adresa...

"Situatia se poate debloca intr-un singur sens: prin intelepciunea liderilor. Nu jucam acum decat in sensul imbunatatirii activitatii Camerei Deputatilor si, repet, liderii de grup prin consens au adoptat sase principii, oamenii politici au blocat", a raspuns Anastase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.