Traian Basescu a rugat partidele din opozitie, cat si pe cele de la conducere, sa faca pace, pe termen limitat, pana la rezolvarea acordului cu FMI.

“Incheierea cu succes a acordului FMI ar duce la incheierea crizei de credibilitate a tarii noastre in afara”, a declarat Basescu in fata Parlamentului.

Presedintele le-a cerut politicienilor sa organizeze un moratoriu de scurta durata pentru a debloca Parlamentul. “Conditia este actiunea ferma a guvernului pe termen foarte scurt: 30-40 de zile”.

  • Basescu vrea pace

“Va propun un moratoriu asupra bataliei politice care sa permita deblocarea parlamentului”,
a declarat presedintele.

Acesta a insiruit obiectivele care trebuie indeplinite pentru incheierea cu succes acordului cu Fondul Monetar.

  • Adoptarea legii salarizarii unice
  • Adoptarea legii pensiilor
  • Adoptarea bugetului de stat pe 2011
  • Incadrarea intr-un deficit de 4,2% din PIB
  • Prioritizarea investiilor deja incepute si incurajarea noilor investitii
  • Sistem fiscal predictibil

Acestea sunt conditii esentiale pentru ca Romania sa poata finaliza cu succes acordul cu FMI. Daca acest acord cu FMI se finalizeaza cu succes atunci Romania isi poate redobandi credibilitatea pe piata financiara. Finalizarea acordului ar marca iesirea Romaniei din criza”, a declarat Basescu.

Seful statului a mai precizat ca ratarea acordului cu FMI va duce la deprecierea masiva a credibilitatii tarii si la finantarea scumpa a deficitului.

Totul depinde de dumneavostra si de partidele pe care le reprezentati. Timpul in care trebuie sa fie legiferate actele normative este de numai 30, maxim 45 de zile. Nicio alta solutiei decat un moratoriu nu este viabila. De aceea insist ca partidele sa realizeze acest moratoriu pentru deblocarea Camerei pe termen temporar”, a spus Basescu. [Scandalul in Parlament continua: Jos Anastase!]

Romanii ii vor aprecia pe aceia care se vor bate cu criza, si nu pe aceia care se ascund de efectele anti-criza”, a incheiat Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.