Grupurile parlamentare ale PSD si PNL au parasit, marti, plenul Camerei Deputatilor, invocand faptul ca respecta astfel decizia initiala de a nu mai asista la lucrarile acestui for legislativ daca acestea sunt conduse de presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

Viceliderul grupului PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat ca deputatii liberali au diversificat protestul lor fata de faptul ca PDL ii acorda in continuare sprijin Robertei Anastase pentru functia de presedinte al Camerei, afisand, pe langa cele trei bannere, si stegulete prin care arata ca 80 de voturi nu sunt egale cu 170 de voturi.

Basescu, in fata Parlamentului

"Cat timp lucrarile Camerei sut conduse de Roberta Anastase, grupul PNL nu participa la plen si nici la Biroul permanent", a declarat Nicolaescu.

Nicolaescu a precizat, totodata, ca il roaga pe secretarul general al Camerei Deputatilor, Gheorgeh Barbu, sa aiba grija de bannerele si steguletele PNL, intrucat au fost platite din banii deputatilor liberali.

"In sala avem materiale pe care le-as numi de explicitare a pozitiei noastre. Rog secretarul general al Camerei sa aiba grija de ele, noi le-am platit din banii nostri, rog sa nu fie furate sau sa dispara", a spus Ninolaescu.

Totodata, si deputatii PSD au parasit sala de plen invocand prezidarea sedintei de catre Roberta Anastase si solicitand efectuarea apelului nominal.

  • Conditii pentru Basescu

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, ca formatiunea sa va participa la dezbaterea legilor educatiei, salarizarii unitare si bugetului de stat daca seful statului, Traian Basescu, va da, in mesajul sau adresat Parlamentului, semnalul demiterii Robertei Anastase, transmite MEDIAFAX.

"Daca azi Traian Basescu isi face datoria fata de tara si de romani, nu fata de propriul sau partid, si da drumul deblocarii Parlamentului, prin numirea unui alt presedinte la Camera Deputatilor, si prin respectarea regulamentelor si a Constitutiei privind reprezentarea in Parlament a grupurilor politice conform vointei electoratului, noi, cei din PSD, dorim, vrem si suntem pregatiti sa participam la toate discutiile privind Legea educatiei, Legea salarizarii unice si Legea bugetului", a spus Ponta.

Citeste si:
Alegeri SUA: Joe Biden, pregătit să lucreze cu opoziția republicană
Alegeri SUA: Joe Biden,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.