Fostul candidat la presedintia Romaniei, Nati Meir, a incercat sa se sinucida in Penitenciarul Galati, unde este retinut.

"Sambata dimineata, la ora 4.30, a incercat sa se spanzure in grupul sanitar al camerei in care este detinut. A folosit baierele unei sacose, insa bara de care s-a agatat s-a rupt. Au intervenit imediat colegii de camera, apoi personalul medical al inchisorii", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al ANP, Johanna Popescu.

Aceasta a precizat ca Meir nu a patit nimic, neavand vreo leziune sau vreo trauma care sa necesite spitalizarea.

"Va ramane in acelasi penitenciar, in acelasi regim de detentie, unde va beneficia de consiliere psihologica si de asistenta personalului specializat", a mai spus Popescu.

Aceasta a declarat ca motivul invocat de Nati Meir pentru tentativa de suicid il reprezinta "nemultumirile judiciare".

Fostul deputat PRM, Nati Meir, este arestat in doua dosare DNA, acuzat de inselaciune si punere in circulatie de bani falsi si, de asemenea, acuzat pentru trafic de influenta, intr-un dosar instrumentat de DNA, in care a fost arestat si fiul sau, Or Meir. [Nati Meir, "dublu" arestat]

Momentan, Meir executa o pedeapsa de 4 ani de inchisoare, pentru dosarul in care a fost trimis in judecata, in 2006, pentru fals intelectual si evaziune fiscala de peste 21 miliarde de lei vechi.

Tribunalul a decis ca Meir sa fie obligat sa returneze catre 71 de persoane pe care le-ar fi inselat aproximativ 44.000 de lei, 40.000 de dolari si 5.400 de euro. Instanta l-a mai obligat pe Meir sa plateasca catre Autoritatea Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), in solidar cu firma SC Orwalsam Trading SRL, peste 30.000 de lei. Meir va trebui sa achite si 70.000 de lei, cheltuieli de judecata catre stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.