Aflat in continuare in impas juridic, sa-l numim asa, Dan Diaconescu isi continua planurile de lansare politica si tine la infiintarea PP-ului.

PP-ul, sau „Partidul Poporului”, dupa cum vrea sa-si numeasca Diaconescu noua formatiune politica, este momentan in stadiul de strans de semnaturi. Astfel ca, fara sa piarda timp, seful OTV si-a amplasat corturi prin toata tara pentru a strange semnaturile necesare.

Unul dintre aceste corturi este amplasat in Piata Romana din Bucuresti, unde, trei domni imbracat la costum, ii trag de mana pe bucuresteni pentru a semna sustinerea infiintarii Partidului Poporului.

Domnisoara, haide semneaza, ce, nu va place Dan Diaconescu? E viitorul dumneavostra in joc. Vreti sa ramaneti fara loc de munca?”, imi explica unul dintre domni in timp ce imi impinge hartiile in fata.

Un altul, mai galant, vine sa-mi explice ce se petrece acolo de fapt. „Stiti, noi strangem semnaturi pentru domnul Dan Diaconescu si pentru infiintarea partidului dumnealui”, imi explica barbatul.

Potrivit „reprezentantilor”, Partidul Poporului are nevoie de 50.000 – 60.000 de semnaturi, iar „caravanele” lui Diaconescu au strans pana acum numarul necesar, dar mai strang „ca sa fie siguri” de reusita.

Acum ii asteptam pe judecatori sa vina din concediu ca sa mergem cu petitia, dar vom reusi cu siguranta, ca avem toate semnaturile deja”, explica unul dintre cel trei domni.

  • Partid sau reclama?

Cu toate ca nimeni nu se impotriveste infiintarii unui nou partid politic, cu totii ne intrebam, care sunt defapt motivele infiintarii Partidului Poporului. O fi revolta lui Dan Diaconescu?, Dragostea sa pentru romani?, sau pur si simplu campanie publicitara?

Romanii sunt deja obisnuiti cu „magnatii” care, odata ce ajung sa aiba probleme cu legea, apeleaza la opinia publica si cer sprijinul populatiei. Astfel ca, intrarea lui Dan Diaconescu in politica seamana putin cu cazul lui Gigi Becali de anul trecut, care, prospat iesit din inchisoare, a candidat pentru Parlamentul European, a castigat si a si primit imunitate politica. Ei bine, din nefericire pentru Diaconescu, alegeri europarlamentare vor mai fi abia peste patru ani, asa ca acesta a gasit alta solutie: infiintarea unui partid.

Citeste si:
PDL, depasit de PP-DD in Bucuresti
PDL, depasit de PP-DD in...

Ceea ce e foarte interesant la sigla aleasa de patronul Otv este ca aceasta semana izbitor de mult cu sigla unei alte televiziuni ale sale, mai putin popularul DDtv, ceea ce te duce cu gandul la faptul ca Diaconescu ar putea incerca de fapt un fel de reclama subtila la televiziunea lui, iar toata strangerea asta de semnaturi ar putea fi interpretata ca o campanie de popularizare a sa in randul populatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.