Eurodeputatul PDL Monica Macovei spune la DW ca,daca nu ar exista mecanismul de cooperare si verificare,probabil parlamentarii ar incerca sa dea o lege care sa decapiteze si DNA dupa ce au facut acest lucru cu ANI si a sustinut ca politicienii nu vor sa-si arate averile sau sa se duca in inchisoare.

"Din 2007, dupa ce Romania a intrat in UE, practic suntem intr-un regres permanent, mergem in urma, masurile anticoruptie luate in 2005 si 2006 sunt practic anulate din pacate, iata, dupa cinci ani, cum e cazul declaratiilor de avere si de interese. E clar ca nu e vointa politica, clasa politica nu vrea sa se duca la inchisoare, nu vrea sa-si arate averile, vrea sa fure in continuare si sa se apere", a declarat Macovei la Deutsche Welle, comentand raportul CE privind respectarea angajamentelor asumate de Romania prin mecanismul de cooperare si verificare, transmite NewsIn.

CE catre Romania: Corectati legea ANI!

Macovei spune ca in ciuda reticentei clasei politice fata de masurile anticoruptie, asemenea rapoarte ale CE sunt necesare si ca fara ele probabil DNA ar fi desfiintata. "Sunt convinsa ca daca nu ar exista acest mecanism, cu rapoarte de doua ori pe an, care cat de fac valva, sunt convinsa ca acest DNA nu ar mai fi existat azi. Sunt convinsa ca in Romania se planifica pe cale legislativa o decapitare si a DNA. E bine sa auda populatia si de la Bruxelles de doua ori pe an cand apar aceste rapoarte despre ce se intampla in Romania si sa vada ca politicienii nu reusesc sa-i minta pe cei din afara sau nu intru-totul", a conchis fostul ministru al Justitiei.

Basescu, suparat: CE ne-a facut praf, Parlamentul la raport!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.